Fehérek meggyilkolására buzdító mozgalom lehet az új dél-afrikai kormány része

Fehérek meggyilkolására buzdító mozgalom lehet az új dél-afrikai kormány része

Az ismételten fehér farmerek meggyilkolására buzdító Julius Malema pártja, a Harcosok a Szabad Gazdaságért (EFF) nagy valószínűséggel része lehet a következő dél-afrikai kormánynak – írta párttámogatottsági felmérésekre hivatkozva a frontpagemag.com.

Az ország harmadik legnagyobb politikai erejének számító párt elnöke, tavaly nyáron azzal vált az ország határain túl is hírhedté, hogy a szervezet egyik ünnepségén elénekelte a helyi „fekete folklór” részét képező közismert dalt, amelynek címe Öld a búrt! (Kill the boer), amit a fekete politikus a félreértések elkerülése végett még megfűszerezett egy-egy Öld a farmert bekiabálással is. Mint ismeretes, Dél-Afrikában folytatódó problémát jelent a fehér lakosság elleni erőszak, amelynek legfőbb célpontjai a fehér farmerek, akik közül az apartheid rendszer 1994-ben történt megdöntése óta már több ezret gyilkoltak meg. A folytatódó tragédiára – amelyet gyakorlatilag érdemi beavatkozás nélkül követnek szemmel a helyi kormányok – egy a meggyilkoltaknak emléket állító fehér keresztekből állított park is emlékeztet.

 

 

Hírdetés

Ez utóbbi adat azért is megdöbbentő, mivel a párt és vezetője azonfelül, hogy kendőzetlen fehérellenes politikát hirdet, ismétlődően tesz az ország fehér lakosainak fizikai megsemmisítését, kiirtását célzó felszólításokat. A helyi körülményeket jól jellemzi, hogy teheti ezt bármiféle állami represszió nélkül, sőt a párt támogatottsága azt jelzi, hogy gyakorlatilag minden hatodik dél-afrikai egyetért az általuk hirdetett fehér-ellenes rasszista elképzelésekkel.

A dél-afrikai helyzet valamilyen oknál fogva hosszú távon kívül esik annak a fősodrú liberális sajtónak az érdeklődési körén, amely egyébként hajlamos minden vele ellentétes véleményt rasszistának, homofóbnak, kirekesztőnek, nácinak stb. bélyegezni és teljes mellszéleséggel támogatja a fekete kontinensről és az Ázsiából Európába irányuló illegális bevándorlást. Kíváncsiságra adhat okot a költői kérdés, hogy vajon ugyanígy állnának e hozzá ahhoz, ha történetesen a dél-afrikai fehér lakosság döntene az Európába telepedés mellett? Bár erre vélhetően nem kerül majd sor, a dél-afrikai kormányok számára tanulságként szolgálhatna Zimbabwe esete, ahol Robert Mugabe elnöksége idején kisajátították a fehér farmerek földjeit őket pedig elüldözték. A következmény: az Afrika egykoron egyik legnagyobb élelmiszer termelő országában néhány év alatt éhínség alakult ki.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »