„Fehér söpredéknek“ nevezhet embereket az újságíró

„Fehér söpredéknek“ nevezhet embereket az újságíró

POZSONY. Örülhet Arpád Soltész újságíró, mert bár a rendőrség korábban büntetőeljárást indított ellene egy gyűlöletkeltő bejegyzése miatt, amelyben a fehér fajhoz tartozó embereket rágalmazta, ám az ügyész leállította az eljárást. Lépését azzal indokolta, hogy a vizsgálati aktákban szereplő bizonyítékok nem indokolják az állítólagos szélsőséges tett kapcsán a büntetőeljárás folytatását.

A Konzervatívny denník szerdán számolt be arról, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) terrorelhárító egysége büntetőeljárást kezdeményezett Arpád Soltész ellen azért, mert a Fecebook közösségi hálón „fehér söpredéknek“ nevezett bizonyos embereket.

Hírdetés

Mára már változott a helyzet, mert az ügyész leállította az újságíró ellen indított eljárást,  ezt megerősítette a Denník N–nek Andrea Predajňová, a főügyészség szóvivője is.

Felmerül azonban a kérdés, hogy az ügyész döntése nem eredményez-e káoszt, illetve még több gyűlöletkeltő és rasszista bejegyzést. A precedens szerint ugyanis – a mindenkire egyformán vonatkozó mérce alapján- ezentúl már az olyan szókapcsolat sem lesz büntethető, mint a “fekete söpredék”, a “sárga mocsok” stb. Fennáll az a lehetőség is, hogy az ügyész az ilyen és hasonló kijelentéseket majd csak a fehérbőrű emberek esetében tolerálja. Ez azonban már a jogállam teljeskörű likvidálását jelentné, írja a hlavnespavy.sk.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »