Fegyverrel járt utána a férfi, hogy a demokraták tényleg pedofil bulikat tartanak-e a pizzériában

Fegyverrel járt utána a férfi, hogy a demokraták tényleg pedofil bulikat tartanak-e a pizzériában

Fegyveres férfit fogtak el a hatóságok a washingtoni Comet Ping Pong pizzériában. Néhány lövés is eldördült, de sérülés nme történt. A 28 éves Edgar Maddison Welch a rendőröknek elmondta: azért ment az étterembe, hogy maga nyomozza ki, igaz-e Pizzagate-botrány – írja a Politico nyomán a 444.

A WikiLeaks által még a választási kampányban nyilvánosságra hozott demokrata párti levelezésben több olyan email is akadt, amiben összeesküvéselmélet-hívők szerint

magas rangú demokrata politikusok pedofil kódnyelven írogattak egymásnak.

Elsősorban John Podestánál (Hillary Clinton volt kampányfőnöke), a Demokrata Párt egyik kulcsfigurájánál merült fel ennek a gyanúja, aki állítólag több üzenetben is úgy fogalmaz a pizzával kapcsolatban, mintha nem ételt értene alatta. Hamar elkezdett terjedni, hogy a pedofilok közötti tolvajnyelvben a pizza fiatal lányokat jelent, akiket megrontanak a felnőttek (innen a Pizzagate kifejezés).

Később kiderült: Podesta ismeri a washingtoni Comet Ping Pong nevű pizzázó tulaját, még közös képük is van.

Hírdetés

Innentől az összeesküvés-gyárosok bizonyítottnak látták a teóriát:

a demokraták a Comet Ping Pongban fajtalankodnak és gyerekeket áldoznak fel sátánista rituálék keretében.

A teóriák hamar elterjedtek a Facebookon, a Twitteren, mindenféle blogon, aztán átvették őket a Trump-párti, Clinton-ellenes kamuhíreket terjesztő oldalak is.

Az álhírek miatt a pizzéria dolgozóit és tulajdonosait többször is életveszélyes fenyegetés érte, állításuk szerint folyamatosan zaklatják őket, mióta a közvélemény rápörgött az esetre.

A 28 éves Edgar Maddison Welch is a kialakult felhajtás hatására kezdett foglalkozni a történettel, de nem tudta eldönteni, igaz-e a konteó vagy sem, ezért ragadott fegyvert, és ment el „nyomozni” a pizzériába, s került végül redőrkézre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »