Fegyveres rablókat keres a rendőrség, félmillió forint a nyomravezetői díj – videó

Fegyveres rablókat keres a rendőrség, félmillió forint a nyomravezetői díj – videó

Csoportosan, fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Adataik szerint az ismeretlen elkövetők 2018. június 11-én délután egy Törökbálinton lévő telephelyen hivatalos eljárást színlelve megállítottak egy járműszerelvényt, majd annak vezetőjét több millió forint értékű készpénz átadására kényszerítették.

Hírdetés

A bűncselekményt elkövető három személyről videófelvételt készített a megállított jármű fedélzeti kamerája.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövetők személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztály 06-1/443-5120-as hívószámán, vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »