Fegyveres pénzügyőrök a Mahirnál, felsültek megbízólevelükkel a NAV nyomozói

Fegyveres pénzügyőrök a Mahirnál, felsültek megbízólevelükkel a NAV nyomozói

Noha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Jobbik plakátkampánya miatt tartott házkutatást hétfő este a Mahir Cityposter Kft.-nél, végül felsültek megbízólevelükkel az adóhatóság nyomozói – írta portálunkhoz eljuttatott közleményében a plakátcég.

„Úgy tűnik, a nagy sietségben rosszul állíthatták ki a megbízólevelüket, hiszen bár áprilisban már megjelentek a Cityposter felületein a Jobbik hirdetései, számlák és áfabevallási kötelezettség csak a teljesítés után hónapokkal később keletkezik. Így bár sajtóhírek szerint a Jobbik miatt indítottak vizsgálatot a cég ellen, semmilyen, a párt kampányával kapcsolatos dokumentumot nem tudtak elvinni” – közölte Puskár Anett, a lapunkkal azonos tulajdonosi körbe tartozó Mahir tanácsadója.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az ellenőrzés a 2017. január és 2017. április 30. közötti időszakot érintette, vagyis a fegyveres pénzügyőrök a Jobbik plakátkampányát megelőző időszak papírjait foglalták le. Kovács István, a cég ügyvezetője hangsúlyozta, a Mahir Cityposter gazdálkodása törvényes és szabályos. A cég minden kért anyagot a hatóság rendelkezésére bocsátott.

http://mno.hu/

Hírdetés

„Éjfél utánig bent tartották a dolgozókat, több mint 5600 lap, vagyis legalább 11 000 oldal anyagot fénymásoltak és foglaltak le az adónyomozók. Jobbikos számlák azonban nem voltak a papírok között. Amikor ugyanis a pénzügyőrök a Jobbik plakátkampányának dokumentumaihoz érhettek volna, közölték, hogy az ő megbízásuk ennél a pontnál véget ért” – mondta Puskár Anett.

A Magyar Idők már napokkal korábban tudott a NAV nyomozásáról, mint maga a cég. A kormányközeli lap múlt csütörtökön azt írta: „költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a NAV a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. ügyletei miatt”.

A Magyar Idők pénteki cikke nem felejti el közölni a lehetséges ítéletet sem, miszerint: „a hatályos jogszabályok alapján a szóban forgó bűncselekmény alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ám minősített esetben a büntetési tétel elérheti a tíz évet”.

A Mahir Cityposter közleményében beszédesnek tartja, hogy az ellenőrzéskor a hatóság eltért a bevett gyakorlattól: a bűnügyi igazgatósági eljárás már azelőtt megindult, hogy megkezdődött volna az azt esetlegesen megalapozó adóhatósági ellenőrzés. A vizsgálat tényéről ráadásul előbb tudott a sajtó, mint az érintett cég, sőt volt, ahol már az eljárás eredményét is megelőlegezték. A Mahir Cityposter panasszal élt a házkutatás ténye és módja ellen.

A Mahir Cityposter Kft. portálunkhoz eljuttatott közleményét teljes terjedelmében alább közöljük.Jobbikos plakátok miatt jöttek ellenőrizni, de a párt szerződése nélkül távoztak – Épp a plakátkampány irataira nem volt érvényes a NAV-nyomozók megbízóleveleSajtóhírek szerint a Jobbik plakátkampányát akarták ellenőrizni, de felsültek megbízólevelükkel a NAV nyomozói a Mahir Cityposter Kft.-nél. Bár a cég előre egyeztetett vizsgálatra csak csütörtökre várta az adóhatóság ellenőreit, hétfőn mégis fegyveres pénzügyőrök jelentek meg a társaságnál házkutatásra és az áfabevallás alapján 2017 januárja és áprilisa között keletkezett iratok lefoglalására. A Mahir Cityposter gazdálkodása törvényes és szabályos, a cég minden kért anyagot a hatóság rendelkezésére bocsátott.„Éjfél utánig bent tartották a dolgozókat, több mint 5600 lap, vagyis legalább 11 000 oldal anyagot fénymásoltak és foglaltak le az adónyomozók. Jobbikos számlák azonban nem voltak a papírok között. Amikor ugyanis a pénzügyőrök a Jobbik plakátkampányának dokumentumaihoz érhettek volna, közölték, hogy az ő megbízásuk ennél a pontnál véget ért – mondta Puskár Anett, a Mahir tanácsadója. – Úgy tűnik, a nagy sietségben rosszul állíthatták ki a megbízólevelüket, hiszen bár áprilisban már megjelentek a Cityposter felületein a Jobbik hirdetései, számlák és áfabevallási kötelezettség csak a teljesítés után hónapokkal később keletkezik. Így bár sajtóhírek szerint a Jobbik miatt indítottak vizsgálatot a cég ellen, semmilyen, a párt kampányával kapcsolatos dokumentumot nem tudtak elvinni.”A Mahir Cityposter beszédesnek tartja, hogy az ellenőrzéskor a hatóság eltért a bevett gyakorlattól: a bűnügyi igazgatósági eljárás már azelőtt megindult, hogy megkezdődött volna az azt esetlegesen megalapozó adóhatósági ellenőrzés. A vizsgálat tényéről ráadásul előbb tudott a sajtó, mint az érintett cég, sőt volt, ahol már az eljárás eredményét is megelőlegezték. A Mahir Cityposter panasszal élt a házkutatás ténye és módja ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »