"Fegyveres őrök terrorizálják az országgyűlési képviselőket" – hazudta Szél, miután kidobatták magukat Hadházyval az MTVA-székházból

"Fegyveres őrök terrorizálják az országgyűlési képviselőket" – hazudta Szél, miután kidobatták magukat Hadházyval az MTVA-székházból

Advent harmadik vasárnapján Budapesten tüntettek a túlóratörvény elfogadása miatt. Az ironikus, Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr! címmel tartott demonstráció – kizárólag szombaton pihenő – felbujtói az állami televízió Kunigunda utcai székházához terelték az egyébként jogos felháborodástól vezérelt résztvevőket a tüntetés után, ahol több ballib képviselőt beengedtek az MTVA épületébe, akik ott is töltötték az éjszakát. Az eset pikantériája, hogy jórészt azok akarják most beolvastatni 5 pontos petíciójukat, akik, vagy akiknek pártjai 2006-ban ugyanezért a tüntetők közé lövettek.

Az balliberális politikusok közölték: addig maradnak, amíg nem olvashatják be adásba a követeléseiket.

Erre sem vasárnap este, sem hétfő reggel nem kaptak lehetőséget az. A stúdióba vezető útjukat, mely nem mellékesen közérdekű üzem működésének megzavarása, biztonsági őrök állták el, valamint megnehezítették a politikusok közlekedését a székházban. Olyannyira, hogy a szocionista Szanyi Tibor, jelenleg EP-, 2006-ban szemkilövető Gyurcsány-kormánypárti országgyűlési képviselő hívta is a rendőröket, mert szerinte az épületben akadályozzák a szabad mozgásában. És a pofátlanságtól nem szakadt rájuk a székház teteje.

Az MTVA épületében hétfő reggel tartózkodó politikusok közt van: Hadházy Ákos „független” (az LMP volt társelnöke), Szél Bernadett „független” (az LMP volt társelnöke), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Újhelyi István (MSZP), Szanyi Tibor (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Székely Sándor (DK), Varjú László (DK), Ungár Péter (LMP), Bősz Anett (Liberálisok), Kepli Lajos (Jobbik), Varga-Damm Andrea (Jobbik), Stummer János (Jobbik).

Íme a ballibek 5 pontos petíciója, amelyet már jobban megismert ország-világ, mintha a propagandatévében beolvasták volna:

  • A rabszolgatörvény azonnali visszavonása! A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! A szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt vonják vissza!
  • Kevesebb rendőri túlórát! Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az Európai Uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!
  • Független bíróságokat! Állítsák helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a Fidesz által irányított bírókból!
  • Európai ügyészséget! Ha egy kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!
  • Független médiát! Nem akarunk több pártállami propagandahíradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!

Hírdetés

A reggeli órákban, amikor Hadházy Ákost a biztonsági őrök nem engedték fel egy lépcsőn, így a mellett próbált felmászni, de ezt már megelégelték, és kivezették az épületből. „Rendőrség! Megtámadtak! Jöjjenek be!” – kiabálták közben a benti ballib képviselők, mint a cigányok. Szél szerint „félelemkeltő, borzalmas” a helyzet, de azt is hazudta, hogy verik az országgyűlési képviselőket, de végre kivezették őt is az épületből.

Rendőrök léptek oda Szélhez, azt kérdik tőle, tudnak-e segíteni. „Feljelentést szeretnék tenni” – mondja erre Hadházy. „Nem balhét akartunk, nem provokáltunk senkit” – állította Szél, aki élőben közvetítette az eseményeket a zsidó közösségi portálom, amely visszanézhető alább.

(A performansz 38:30-tól kezdődik.)

Frissítés: Szocionista megerősítés: összekovácsolódtak a Jobbikkal
Tegnap Szabó Tímea, ma pedig Ujhelyi István pecsételte meg a torz frigyet.

Összekovácsolta az ellenzéket a köztévében éjszakázás – erről beszélt az MSZP-s Ujhelyi István is. Szerinte az éjszaka folyamán MSZP-s, jobbikos, DK-s, LMP-s, párbeszédes és egyéb ellenzékiek együtt álltak ki a Fidesz ellen.

A bent maradt ellenzékiek próbálják összeszedni Hadházy és Szél személyes holmijait – írja az Index.

(Kuruc.info – 24 – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »