Fegyveres nők támadtak rendőrségi buszra Isztambulban

Fegyveres nők támadtak  rendőrségi buszra Isztambulban

Egy rendőrségi buszt támadott meg két fegyveres Isztambulban. A támadók nők. A rendőrök lőtték le őket, miután egy épületbe menekültek a merénylet után. Egy rendőr a merényletben sebesült meg, egy másik pedig akkor, mikor a támadókat próbálták elfogni. A merényletről videófelvétel is készült.

A tömegoszlatásra kiképzett rohamrendőrök egyik isztambuli bázisa környékén két nő támadt egy rendőrségi buszra csütörtökön reggel. A támadókat lelőtték egy közeli épületben, ahová a merénylet után menekültek – írja a Hürriyet.

A rendőrségi busz megtámadásakor az egyik nő gépfegyverből tüzelt az elhaladó járműre. A másikuk valamit dobott a busz felé, majd pisztolyt rántva fedezte gépfegyveres társát. A török Dogan hírügynökség egy térfigyelő kamera felvételét szerezte meg, ezen látszik a támadás.

A megtámadott rendőrök közül nem halt meg senki, egy rendőrt a karján ért találat. Egy másik rendőr akkor sebesült meg, amikor a búvóhelyükön akarták elkapni a merénylőket. Az egyik támadó is sebesülten menekült el a helyszínről abba a házba, ahol később mindketten meghaltak.

Hírdetés

A támadás nem a város turistanegyedében történt, hanem attól valamivel távolabb a Bayrampasa városrészben. Decemberben ugyanebben a kerületben robbant csőbomba a metróban.

A két nő a merénylet után futva menekült el a helyszínről, de csak egy közeli épületig jutottak. Itt állítólag elbarikádozták magukat. A rendőrök körülvették az épületet, a környező házakat pedig kiürítették.

A török Hürriyet értesülései szerint egy helikopter is megjelent a körbevett épület fölött, és robbanásokat, lövéseket is lehetett hallani. Egy másik videón látszik, hogy az akció helyszínén sűrű füst terjengett.

A támadók állítólag taxival érkeztek a támadás helyszínére. A rendőrök viszont egy közeli autót is átvizsgálnak a rendőrségi bázis közelében, mert attól tartanak, bomba lehet a járműben elrejtve.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »