Fegyveres néger milíciák masíroztak a Ku Klux Klan egykori “szívében”

Fegyveres néger milíciák masíroztak a Ku Klux Klan egykori “szívében”

Immáron több mint egy hónapja tartanak a faji zavargások az Egyesült Államokban, és semmi jel nem utal arra, hogy el akarnának csitulni. Miért is csitulnának?

Évtizedes, évszázados feszültségek vulkánként törnek most fel. Borítékolható volt, hogy ez be fog következni, a kérdés csak az volt, hogy mikor. Nos, elnézve az elmúlt pár hetet, a „harc” eléggé egyoldalú. Néhány pozitív példától eltekintve, ahol a fehér patrióták megszervezték magukat, lényegében mindenhol szabadon garázdálkodnak a majomhordák, számottevő ellenállásba nem igazán ütköznek. Így történhetett meg az is, amit talán még tíz-húsz évvel ezelőtt is csak nagyon nehezen tudtunk volna elképzelni.

„We’re in your house” – skandálták az afrikai társaikra emlékeztető néger milíciák, amely szó szerinti fordításban annyit jelent, hogy a „házaitokban vagyunk”, de itt természetesen másról van szó. A néger alakulat felvonulása a Georgia állambeli Stone Mountain Park-ban történt, amely otthont ad egy konföderációs emlékparknak is. A Stone Mountain Park – így maga a konföderációs helyszín is – 2017-ben a leglátogatottabb nevezetesség volt Georgia államban. Hovatovább, a hegy északi oldalába három igazi legenda van belevésve, nevezetesen Jefferson Davies, Robert E. Lee és „Kőfal” Jackson, aki Lee után talán a második (jellemzően inkább az Egyesült Államokban ismert) legtehetségesebb generális volt. Az emlékmű a világ legnagyobb (fél)domborműve és a parkkal együtt a Konföderáció emlékezetének alfája-omegája. Ami az európai nemzetiszocialistáknak Adolf Hitler szülőháza, vagy Rudolf Hess sírja (volt), az odaát a Stone Mountain Park. Nem hiába nevezte több „antirasszista” szervezet a világ legnagyobb, „fehér felsőbbrendűséget” hirdető emlékművének. Nos, mindezt azért volt szükséges leírni, hogy kellő módon átérezze a kedves olvasó, hol is mászkáltak ezek a félemberek az amerikai Függetlenség Napján.

A 100-200 állig felfegyverzett férfi – ahogy a videón is látható – katonás rendben menetelt, majd pedig „kihívták” a „bujkáló fehér szupremácistákat” (magyar megfelelője: „Te sötétben bujkáló ellenforradalmár, reszkess!”). Minden pillanatot lelkesen megosztott a Twitter-oldalán egy Tariq Nasheed nevű néger „filmproducer”, aki még csak leplezni sem próbálta örömködését a látottakon. Természetesen a közösségi oldalnak ezzel semmilyen problémája nem volt, Donald Trump bejegyzéseivel ellentétben. Ezzel az engedékenységgel bizonyára tisztában volt maga a majom filmes szaktekintély is, hiszen neki nem kell attól rettegni, hogy majd kirúgják a munkahelyéről, mint az „átlag fehér embert”.

Hírdetés

A „tüntetésen” az egyik résztvevő elég egyértelműen fogalmazta meg megafonjában, mi vár az Egyesült Államokban élő fehérekre: „fenyegetésre fenyegetéssel válaszolunk, mert a fenyegetéseteket szarba se vesszük”. A bizonyára háromdiplomás alkalmi katona kirohanása egyébként „békés véleménynyilvánításnak” számít, legalábbis a hivatalos szervek szerint: „Ez egy nyilvános, állami park. Időről időre mindkét oldalon szoktak lenni tiltakozók és tüntetők”. Ezt már a Stone Mountain Emlékmű Egyesület szóvivője, John Bankhead mondta. Szavaiból pedig joggal következtethetünk arra, hogy cseppet sem zavarta meg lelki békéjét a július 4-i masírozás. Biztos ebbe a kategóriába tartozik az is, amit a „fekete milícia” egyik tagja mondott egy autójában ülő fehér sofőrnek: „mi vagyunk a legrosszabb rémálmotok”. Egyébként bármilyen erősen is kutakodom emlékeimben, nem emlékszem arra sem a közel- sem pedig a távoli múltból, hogy „fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok” hasonló jelszavakkal tartottak volna felvonulásokat, ráadásul emblematikus helyszíneken. Ha lett is volna hasonló kísérlet, azt bizonyára már eleve nem is engedélyezték volna, vagy időközben került volna feloszlatásra. Természetesen a kettős mérce jegyében.

Georgia korábbi kormányzójelöltje, Stacey Abrams már szorgalmazta a Konföderáció-emlékmű lebontását, a drogos néger George Floyd halálát követően pedig ismét téma lett az eltüntetése. További sorsát érdemes lesz követni, hiszen a néger milíciák vonulásának árnyékában könnyen áldozatul eshet a BLM-őrületnek. Ez nem feltétlenül jelent (teljes) lebontást. „Érzékenyíthetik” is a helyet, ami emlékművek, emblematikus helyszínek esetében egyfajta átértelmezést jelent, ahogy azt teszik/tették például a spanyolországi Elesettek Völgyével.

1915-ben a Ku Klux Klan tagjai „újjászületési” ceremóniát tartottak a parkban, s elvileg mind a mai napig tartanak ott éves gyűléseket. Hogy utóbbi igaz-e vagy sem, sokak számára rejtély lehet, mindenesetre eddig nem úgy fest, hogy bárki vagy bármi gátolná a feketék másfél hónapja tartó őrjöngését…

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »