Fegyveres futárok keringenek a szupertitkos magyar adatokkal

Fegyveres futárok keringenek a szupertitkos magyar adatokkal

„Magyar módra” készült el a Kormányzati Adattrezor, írja a hvg.hu miután részletesen betekintést nyerhettek az adatgyűjtés mindennapi menetébe.

A cikk szerint a kiépülő adattrezor lényege az, hogy háborúkban, szélsőséges katasztrófahelyzetekben is biztonságos, központi adattrezorba archiválnák

minden magyar állampolgár és cég összes adatát

Hírdetés

– írják, hozzátéve: A hihetetlen mennyiségű – minden állami, önkormányzati szervezetnél, bíróságoknál, közműszolgáltatóknál stb. keletkező – adat egy helyen gyűjtésének az az indoka, hogy ha bármi történik az eredeti adatkezelő intézménnyel, ezekből „újraépíthető” az informatikai rendszer.

A probléma viszont az, hogy 2018. január 1-i hatállyal lépett életbe az adatbázisról szóló két kormányrendelet azzal a kitétellel, hogy 2018 októberig csak egy átmeneti időszak lesz. Ezt követően működik majd az adatközpont, ahová a legtöbb helyről online lehet beküldeni az adatokat.

Jelenleg viszont nincs online feltöltés, így komoly előírások mentén a Készenléti Rendőrségnek alárendelten működő, országos hatáskörű speciális szerv, az Állami Futárszolgálat egy spéci táskával rohangál körbe, hétről hétre begyűjteni az adatokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »