Fegyveres erőket telepíthet a NATO Magyarországra egy friss kormányrendelet nyomán

Fegyveres erőket telepíthet a NATO Magyarországra egy friss kormányrendelet nyomán

A Magyar Közlöny március 7-i számában megjelent egy kormányrendelet, amely alapján a NATO reagáló erők áthaladhatnak Magyarország területén szárazföldi és légi úton. Emellett NATO-csapatok települhetnek Baranya megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye területére, Pest megye területének a Duna vonala és Fejér megye által határolt területére, valamint a Dunántúlra.

Azt viszont továbbra sem engedélyezi a magyar kormány, hogy Ukrajnát célzó fegyverszállítmányok áthaladjanak Magyarországon, az indoklás szerint országunk „alapvető biztonsági érdekei védelme érdekében szigorúbb nemzeti politikát alkalmaz”. Más szövetséges országba ugyanakkor mehetnek fegyverszállítmányok magyar területen áthaladva, és Ukrajna felé is engedélyezi a segélyszállítmányok (pl. például egyéni védőeszközök, elsősegélynyújtó felszerelések és üzemanyag) szállítását a rendelet.

Hírdetés

Honvédelmi miniszter: a NATO nélkül nem tudjuk megvédeni az országot

Benkő Tibor szombaton lakossági fórumot tartott Kiskunhalason, ahol a Telex beszámolója szerint azt mondta:

Szükségünk van arra, hogy erős honvédség legyen, de arra nem leszünk felkészültek, hogy bárki ellen ezt az országot meg tudjuk védeni. Most gondoljunk bele! Ha Oroszország velünk szemben támadna, irreális elvárás lenne.

Hozzátette: a NATO alkotja azt politikai-katonai erőt, amellyel Magyarország szembe tud nézni, akár Oroszországgal is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »