Fegyverarzenál a Magyar Nemzeti Arcvonalnál?

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a bőnyi rendőrgyilkosság minden szálát kivizsgálja, így Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő és Szalai Gábor újságíró találkozójának ügyét is napirendre tűzi jövő hétfői ülésén – közölte a bizottság MSZP-s elnöke pénteken.

Molnár Zsolt hangsúlyozta: az összes szempontot elemzik majd, amely idegen titkosszolgálatokhoz és a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz kötődik, és megvizsgálják az egyes pártok politikusainak kapcsolatait a szélsőséges szervezettel.

Tisztázandó kérdésként említette, hogy milyen hálózattal és mekkora „fegyverarzenállal” rendelkezik a Magyar Nemzeti Arcvonal, valamint hogy mit tettek a magyar titkosszolgálatok az elmúlt évtizedekben a bőnyihez hasonló esetek megelőzéséért.

Zavaros ügy

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza az ellenzéki párt körüli „egyre zavarosabb” ügyeket. Ezek közé sorolta, hogy a Népszava olyan fotót tett közzé, amelyen Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikusa egy az orosz titkosszolgálathoz köthető hírportál, a Hídfő munkatársával, Szalai Gáborral tárgyal egy kávézóban. Ez több okból is figyelemre méltónak nevezte, kifejtve: Szalai Gábor meghatározó alakja annak a Jobbikhoz kötődő szélsőséges félkatonai szervezetnek, amelyet Magyar Nemzeti Arcvonalnak hívnak, és amelynek alapítója a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István.

A kereszténydemokrata politikus arra kérte a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy vizsgálja ki Gyöngyösi Márton „rejtélyes találkozóját”.

Hírdetés

Molnár Zsolt erre az MTI-nek úgy reagált: téma lesz az ügy, de elsősorban nem azért, mert a KDNP kérte, hanem mert a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenysége és „egy idegen titkosszolgálat felbukkanása” olyan kérdések, amelyekkel foglalkozni kell.

Támadássorozat?

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő az üggyel kapcsolatban péntek délelőtt azt mondta: aljas támadássorozat érte párttársát, Gyöngyösi Mártont. Az ellenzéki képviselő kétszer találkozott a férfival, aki magát a Hídfő újságírójának adta ki – tájékoztatott. Hozzátette, hogy Gyöngyösi Márton a parlament külügyi bizottságának alelnökeként nemzetbiztonsági védelem alatt áll, így ha az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megfigyelte az illetőt, akkor az első találkozó után kötelessége lett volna figyelmeztetni a képviselőt, hogy idegen hírszerző tevékenység kockázata áll fenn. Szerinte a képet nem egy járókelő készítette, hanem az egy titkosszolgálati operatív akció része.

Végső nyugalom

Katonai tiszteletadás mellett helyezték ma végső nyugalomra ma Pilisszentkereszten a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. Pálvölgyi Pétert múlt héten lőtte agyon a 76 éves hungarista vezér, Győrkös István bőnyi házánál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »