Fegyveramnesztiát hirdettek Csehországban – olyan is volt, aki tankot vitt

Egy Hradec Králové-i férfi a cseh országos fegyveramnesztia keretében átadott egy rózsaszín T-34-es szovjet harckocsit, valamint egy SZD-100-as önjáró löveget.

"Amikor videót forgattunk a fegyveramnesztiáról, és azzal a túlzással éltünk, hogy még tankot is elfogadunk, nem gondoltuk, hogy embereket tényleg erre ösztönzünk. Bemutatunk pár átadott tárgyat: egy SD-100-as önjáró löveget és egy T34-85-ös harckocsit" – írta a rendőrség a közöségi oldalain a Prague Morning szerint.

Kdy? jsme točili video ke zbraňové amnestii, ve kterém jsme pou?ili nadsázku v podobě odevzdaného tanku, tak jsme netu?ili, ?e tím inspirujeme veřejnost. Dal?í z odevzdaných "perliček" – samohybné dělo SD-100 a Tank T 34/85. #policiepp pic.twitter.com/5qjbFRD4FH

Hírdetés

— Policie ČR (@PolicieCZ) April 7, 2021

A lap arról is ír, hogy a férfi birtokában voltak ezek a 90-es évek óta, úgy gondolta, hogy teljesen jogszerűen, abban viszont nem volt biztos, hogy rendesen hatástalanították-e őket. A rendőrök úgy találták, hogy ártalmatlanok, de a jelenlegi szabályokkal nem teljesen egyezve deaktiválták őket. A férfi kapott egy kis időt ezt megoldani, de egyébként tarthatja a garázsában a járműveket.

A cseh fegyveramnesztia január végén kezdődött, július végéig tart, szóval lehetnek még meglepetések. A hatóságok azt szeretnék elérni, hogy legalizálják a szükséges papírok nélkül az emberek tulajdonában levő fegyvereket. Már amelyikkel korábban nem követtek el bűncselekményt, írja a 24.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »