Fegyőr kézrátéttel gyógyít

Fegyőr kézrátéttel gyógyít

A Kedves Olvasónak van kellemetlen antiszemita, buzizó vagy csak szimplán prosztó ismerőse? Ne habozzon, küldje a Momentumba. A párt „közössége” ugyanis gyógyító hatással bír. Tudniillik sikerült egyenesen országos listájuk nyolcadik helyére téríteniük egy félfasiszta pécsi „celebet”. Hiába, a használható káder nem vész el, csak átalakul.

„Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia sem”. „Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá”. „Bemondja a tévé, hogy juj, megtámadták savval a buzikat, sajnálni kell őket. Pedig a vajsav nem kártékony, de azt már nem mondják el”.

Ezek a felemelő gondolatok Nemes Balázstól származnak, ezeket nyilatkozta pár éve orrba-szájba, helyi szintű radikális celebbé válva. Most a Momentum Mozgalom pécsi elnöke nyolcadik a nagyon, de hú, de nagyon nyitott és demokratikus párt országos listáján.

A Tisztelt Olvasó most joggal érez a dologban némi ellentmondást, hiszen ilyen hihetetlen ívű megtérést egyedül Vona Gábor volt képes produkálni. Mi történhetett? Összefogás a Jobbikkal? Avagy a Momentum ráhajt a Szegedi Csanádok szavazataira?

Nos, nem. Mint kiderült, ez a párt valójából adódik. Ahogy közleményük fogalmaz: „Nemes Balázs pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől. Ha a Momentum képes ezt megtenni nagyobb tömegekkel, nagy szolgálatot tesz Magyarországnak”.

Tetszik érteni?

Ha valaki belép a Momentumba, az azonnal megtisztul. Szegény Zuschlag János és Czeglédy Zoltán már ezt sajnos lekéste, habár lehet, hogy Fekete-Győr András az előzetes beszélőjén is tud gyógyítani. De ha Gyurcsány esetleg koalíciót köt a Momentummal, egészen biztosan hat a kézrátét az ausztriai dugi számlák ellen.

Egy Momentumos gyűlés után Bokros Lajos szociálisan érzékeny kiskamasszá nemesülne, Kunhalmi Ágnes felkérné Szanyi Tibort az MSZP absztinens tagozatának elnökéül. Szél Bernadett pedig beállna stand up komedistának.

A pride-on Momentumos zászló alatt együtt andalogna a Fradi-keménymag Steiner Kristóf másként gondolkozó gasztrofenoménnal, mögöttük pedig lila-fehér bokazoknis szkinhedek sasszéznának Pet Shop Boys dalokra.

Hírdetés

Na, szóval ne hülyítsük egymást!

Értem én persze, hogy a Momentumnak nem csak ideológiája nincsen, de egy épkézláb gondolata sem arról, hogy mit csinálnának a fizetés felvételén kívül a hatalomban. Világos az is, hogy a kezdeti nagybefektetők eltünedezése után csak a leárazott káderek közül válogathatnak.

De komolyan, ezt most már reklámozzák is?

A momentumosok eddigi csillagórája a budapesti olimpia megfúrása volt, az ember azt gondolná, annál már nehezebb lejjebb menni. Hát sikerült.

A fentiek fényében egyébként egyenesen felemelő a párt új szlogenje: A Tisztesség Momentuma – Van remény politikusokra, akik értünk, és nem magukért dolgoznak.

A kommentálást a Kedves Olvasókra bíznám…

fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Máté T. Gyula – http://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »