Fegyőr az elvtelen idealista

Fegyőr az elvtelen idealista

Botka László és Szél Bernadett után a hétvégén a legtrendibb szakállú Soros-kreáció, Fekete-Győr András is elzarándokolt Brüsszelbe. A Momentum elnöke a spekuláns összes üzlettársával parolázhatott, sőt, Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető szignálta Fegyőrék civil törvény elleni aláírásgyűjtési ívét is. Hiszen miért ne szólhatna bele egy belga a magyar belügyekbe? Szimbolikusan persze…

A hazai ballib vezérek szeretnek az Európai Unió központjába járni. Praktikus dolog: Ferihegyre GPS nélkül is eltalálnak, onnan meg hazai pálya a világ. Brüsszelben ráadásul kézről-kézre adják őket Soros György emberei.

Így jutott be a hétvégén az Európai Bizottság alelnökének irodájába is Fekete-Győr András. Frans Timmermanst köztudomásúlag legjobb barátai közé sorolja az amerikai milliárdos. Ha Soros Brüsszelben jár, Jean-Paul Juncker után azonnal nála vizitál. Alighanem most is rácsörgött a jó Fransra, hívja már meg egy buborékmentes ásványvízre Andriskát.

A randevú létre is jött, volt nagy közös vigyorgás. Timmermans úr ugyan legszívesebben kivágná az unióból a magyarokat, de ez csak a rossz, orbánista kurucokra vonatkozik, a bájos ifjú demokratákat szeretik arrafelé, de nagyon. Kedvére való, hogy nem beszélnek függetlenségről, nemzetállamról, hitről és erkölcsről, és egyéb avítt csacskaságokról. Ezek a Botka, Szél Bernadett és Fekete-Győr András-félék megértik a brüsszeli idők szavát.

Timmermans szerint ez a magyar új politikai generáció „úgy idealista, hogy nem hisz ideológiákban”. Egyszerűen zseniális megfogalmazás. Az elvtelenség, gátlástalanság, a hazával való üzletelés tökéletes euro-konform és politikailag korrekt megfogalmazása.

Persze Timmermans EB-alelnök ezzel a definíciójával sem tudta megnyerni a heti bonmot versenyt. Az első díj itt Simicska Lajosé, aki közölte, hogy azért támogatja mindennel a Jobbikot, mert azt még nem vette meg senki. Ő csak tudja…

Na, de vissza a Timmermans-Fegyőr légyotthoz. A tárgyalás hivatalosan sem volt hosszú, fél óra alatt letudták az aktust. De ez is elég volt ahhoz, hogy a Momentum elnöke már magyar miniszterelnöknek képzelje magát. Ugyanis Magyarországra hívta az Európai Bizottság alelnökét. Márpedig ilyesmit hivatalosan csak az éppen regnáló kormány tehet. Andriska szerint az invitálásra Timmermans igent is mondott, ami a fentiek miatt megint csak értelmezhetetlen.

Fegyőr tehát mondjuk úgy, csúsztatott… Nem először, és nem is utoljára. A történet pikantériája, hogy a „Momentum handabandázására” egy másik hős brüsszeli vitéz, maga Szanyi kapitány hívta fel a figyelmet. Hiába, a jó szocialista ott szúrja hátba potenciális elvtársait, ahol tudja.

Mindez azonban nem lombozta le Fekete-Győr Andrást, a lebukott krónikus hazudozók módszere szerint inkább emelte a tétet. Tegnap találkozott Guy Verhofstadttal, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetőjével. A belga politikus szintén Magyarország nagy imádói közé tartozik, főleg, amióta hivatalosan is kiderült, rajta van Soros brüsszeli fizetési listáján.

Ezzel a Guy-jal Andriska annyira összehaverkodott, hogy a végén az asztalfőre tehénkedve új barátja elé lökte a civil törvény elleni aláírásgyűjtő ívet. <![CDATA[]]>Amíg Verhofstadt a tollát keresgélte<![CDATA[]]>, Fegyőr kérdezte, hogy gyakran szokta-e más országok népszavazási kezdeményezéseit szignálni? A belga elismerte, hogy ilyesmit még nem tett, de most szívesen aláír. Liberális a lelkem, és hát miért ne lehetne a liberalizmus határait kiszélesíteni, miért ne szólhatna be egy belga bármiféle (pláne!) a magyar belügyekbe?

Fegyőr is csak a szállodába visszaérve eszmélt, hogy ez így kissé hülyén néz ki. A facebookon ezért gyorsan jelezte, hogy itt csak szimbolikus gesztusról van szó.

Mint ahogy nyilvánvalóan a Momentum kasszájába is csak allegorikus formában érkeznek dollárok és eurók. És tisztán jelképes, hogy a pesti ballib elit Soros uniós embereitől vár útmutatást és segítséget.

Az persze kétségkívül szép szimbólum, hogy a magyar választásokat brüsszeli irodák félhomályában akarják megnyeretni maguknak.

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula – <![CDATA[]]>http://matete.pestisracok.hu/<![CDATA[]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »