Fazekas rovaros eszmefuttatása megakadt a volt egészségügyi államtitkár torkán

Fazekas rovaros eszmefuttatása megakadt a volt egészségügyi államtitkár torkán

Nem a rovarfogyasztás a legégetőbb probléma a magyar egészségügyben – ez derült ki a Városért Egyesület kerekasztal-beszélgetésén. A földművelésügyi miniszter a héten egy csepeli fórumon aggódott azért, hogy a migrációval a magyar étkezési szokások is átalakulnak majd, amelynek még nem lehet látni a következményeit. A beszélgetés résztvevői a hosszú várólistákat és a munkaerőhiányt tartják problémásnak.

„Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. De hogyha ezt az értékrendet, ami a keresztény Európa értékrendje, föllazítják, elavult, üldözendő, van helyette más: ilyen másság, olyan másság. Étkezésben is, az ember elveszíti az igazodási pontot” – fogalmazott a fölművelésügyi miniszter.

A miniszteri eszmefuttatást megakadt egy volt egészségügyi államtitkár torkán. Kincses Gyula volt az egyik vendég a Városért Egyesület kerekasztal-beszélgetésén. „A szöcskeevésben nem az a szörnyű, hogy ilyen bornírt dolgokat beszélnek hazánk nagyjai, hanem az, hogy hagyományos, egészségtelen életmód érdekében teszik ezeket a baromságokat” – fogalmazott Kincses.

Hírdetés

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a munkaerő-hiányra panaszkodott. „Senki nem tudja megmondani, hogy hány orvos, hány szakdolgozó van, mert ugyanazt az embert több helyen megszámolják. Egy kicsit a régi olvasmányaimban, ilyen Rákosi-korszak emlékei jutnak az eszembe, hogy ugyanaz a disznó – bocsánat a rossz hasonlatért –, de több helyen is megjelenik” – emelte ki Soós Adrianna.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szaktanácsadója a várólisták következményéről beszélt „Kérek egy hasi ultrahangot Budapest XII. kerületében, és 4 hét múlva kapom meg a János kórháztól is és a Budai Egészségközponttól is, akinek egyébként van OEP finanszírozott részlege. De ha kifizeti ugyanannál a Budai Egészségközpontnál, akkor aznap vagy másnap megcsinálják neki a vizsgálatot. Mi ez, ha nem a betegek tudatos átterelése a magánszférába?” – jegyezte meg Komáromi Zoltán háziorvos.

Ezt a gondolatot vitte tovább a Magyar Orvosi Kamara budapesti titkára. „Lesz egy szegényellátás, ami az állami egészségügy, s aki csak teheti, megy a magánellátásba. Az, hogy ez mennyire tudatos, vagy nem tudatos, azt ugye nehéz megítélni, de a folyamat egyértelmű” – mondta Lotz Gábor patológus.

A szakemberek szerint a munkaerőhiány miatt az adminisztrációs munkák egyre inkább az orvosokra maradnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »