Faymann már ott tart, hogy ő ébresztette fel az uniót migránsügyben – ifjúcocialista amazonja viszont nagyon kikelt ellene

Faymann már ott tart, hogy ő ébresztette fel az uniót migránsügyben – ifjúcocialista amazonja viszont nagyon kikelt ellene

Az embercsempészekkel érkező migránsok uniós határról való visszaküldését szorgalmazza Werner Faymann osztrák kancellár, aki minderről az osztrák közszolgálati televízió (ORF) vasárnap este bemutatandó műsorában nyilatkozott.

Az előzetesen ismertetett interjúban a kancellár kifejtette: nem az embereknek kell kiválasztaniuk, hogy melyik országban akarnak menedéket találni, hanem oda kell őket küldeni, ahol hely van.

Faymann szerint az az egyetlen megoldás, ha Németország követi Ausztria példáját. Csak akkor lehet megtörni a migránsok rendezetlen beáramlását, ha Németország konkretizálja, hogy hány menekültet tud ellátni és csak közvetlenül a háborús övezetekből fogad be embereket – jelentette ki.


Faymann állapota egyre rosszabb

A kancellár egyúttal megerősítette korábbi javaslatát, amely szerint "legfeljebb" négyszázezer betolakodót kellene ellátnia Németországnak.

A menekültek uniós elosztása azért nem működik, mert az emberek abban reménykednek, hogy Németországba mehetnek – mondta a szociáldemokrata politikus.

Faymann úgy vélte: az osztrák kormány kellő időben, már januárban helyesen cselekedett, amikor meghatározta, hogy hány menedékkérőt enged be az országba. A kancellár szerint a döntés "felébresztette" az uniót, így most az EU-nak kell cselekednie.

A Faymann pártjához, az Osztrák Szociáldemokrata Párthoz (SPÖ) kötődő Sozialistische Jugend elnevezésű ifjúsági szervezet szombaton újraválasztott vezetője viszont heves kritikával illette a kancellárt. Julia Herr megítélése szerint "menekültellenes" politikával "új mélységeket" ért el a párt. Az SPÖ a döntéssel hozzájárult ahhoz, hogy a balkáni útvonalon lévő "menekülteket" a "teljes nyomorba" taszítsák és ezzel lábbal tiporták az emberi jogokat – mondta.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »