Favágó- és lovas nap Gelencén

Favágó- és lovas nap Gelencén

Második alkalommal szervezték meg vasárnap az előző évben nagy népszerűségnek örvendő favágó- és lovas napot a gelencei önkormányzat tulajdonában lévő Szénégető-pusztán, ahol a nap folyamán több mint kétezer személy fordult meg. A rendezvény ötletgazdája és fő szervezője Fejér Imre alpolgármester volt.

Az egész napos rendezvény 9 órakor a vendégek és versenyzők – utóbbiak számára kötelező volt a kalapviselés – fogadásával kezdődött, akiket a szervezők reggelivel vártak, ugyanakkor a zsűri lemérte a versenybe benevezett lovakat. A versenybíró és moderátor feladatát a felsőboldogfalvi Péter Imre látta el.

A lovas rönkhúzó verseny több kategóriában és a lovak súlya szerint zajlott, egyes és kettes fogatokkal lehetett benevezni. Harmincketten jelentkeztek, de csak huszonketten veselkedtek neki. A  rönkhúzás ideje alatt szigorú szabályok léptek érvénybe, nem volt szabad a lovakat bántani, csúnyán beszélni velük. A verseny tétje az volt, hogy a lovak a különböző köbcentis rönköket három perc alatt minél távolabb húzzák el a 130 méteres pályán. A megmérettetés a következő eredményekkel ért véget: nagy kategória, kettes fogat: 1. Molnár Adolf, 2. Fe­jér Kálmán és Nagy Csaba; középkategória, kettes fogat: 1. Kanyó Hunor, 2. Papp László és Benke Gábor, 3. Nagy Sándor és Nagy Róbert; kicsi kategória, kettes fogat: 1. Miklós Zoltán, 2. Kiss József, 3. Máthé László; nagy kategória, egyes fogat: 1. Fejér Kálmán, 2. Molnár Adolf, 3. Nagy Csaba; középkategória, egyes fogat: 1. Varga Blanka, 2. Nagy Szilamér, 3. Kanyó Hunor; kicsi kategória, egyes fogat: 1. Miklós Zoltán, 2. Boga Imre, 3. Kiss József.

Hírdetés

Ezt követően díjugrató- és lovastorna-bemutatóra került sor a Gelencei Lovas Egyesület és a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központ és Lovasiskola részvételével. Vezetőedzők: Ambrus Szabolcs és Póra Erika.

A délutáni favágó versenyre tízen neveztek be, a versenyzőknek egy virágtartót kellett minél rövidebb idő alatt elkészíteniük. Az eredmény: 1. Fosztó Ákos, 2. Kiss József, 3. Vajda Zsombor.

Mivel nem volt jelentkező, az Erdei ízek főzőversenyt nem tartották meg. A Gelencei Ifjúsági Szervezet gondoskodott arról, hogy megkínálják étellel és itallal a versenyzőket és a vendégeket. A díjazás után a rendezvény közös vacsorával zárult.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »