"Faszom teli van" – Bakondi szerint Toroczkai feliratozott a kerítés tövében?

"Faszom teli van" – Bakondi szerint Toroczkai feliratozott a kerítés tövében?

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Jobbik alelnöke tavaly év végén a Facebook-oldalán osztott meg egy képet, amelyen két felirat olvasható a déli határon felhúzott kerítés tövében. A határt védő rendőrök vagy katonák rajzolhatták a porba, kifejezve érzéseiket. Feltételezhető, hogy a „Faszom teli van”, „Faszom” felirattal azonban nem Brüsszelnek, hanem inkább Budapestnek üzentek. Több híradás is született már arról, hogy a határvédelmét ellátó katonák és rendőrök gyakran méltatlan körülmények közt teljesítik a szolgálatukat. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint jobb volna, ha a politika távol maradna ezektől a kérdésektől.

„Ezt a képet ma készítettük itt nálunk a határon, gondolom a folyamatosan járőröző helikopterből más is látta”

írta december 31-én a közösségi hálón Toroczkai László. A polgármester egyben megköszönte a rendőröknek, katonáknak, mezőőröknek és a polgárőröknek a határon teljesített szolgálatot, hogy

„hóban, fagyban, viharban, vagy éppen rekkenő hőségben is vigyáznak szeretett hazánkra, otthonainkra, szeretteinkre és nem engedik, hogy ellenőrizetlenül bolyongjanak Magyarországon a törvénytelenül betörő hordák.”

Az N1TV megkérdezte Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját, hogy mi a véleménye a feliratokról. Bakondi láthatóan nehezen küzdött meg a kérdéssel, majd mintha homályosan arra utalt volna, hogy politikai motiváció lehet a feliratok elkészítése és lefényképezése mögött.

Hírdetés

„Nézze, egy ilyen feliratot nyilván most nem fogunk kinyomozni, nem is tudunk…jobb volna, hogy ha a politika távol maradna ezektől a kérdésektől. Épp egy francia forgatócsoport van ott kis drónnal, éppen lefilmezték ezt, tehát nem… nem tetszik nekem személy szerint”

– mondta Bakondi.

Toroczkai a Facebookon reagált a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának kijelentésére, és azt írta:

„Ezzel a nyilatkozattal Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt sejttette, hogy esetleg én magam véstem a homokba a határzónában a feliratot, valamiféle politikai szándékkal.”

Ásotthalom polgármestere szerint „nagy bajban van Magyarország, ha olyan ember kezében van a biztonságunk, aki ilyen buta összeesküvésekre képes.”

Toroczkai emlékeztetett rá, hogy egy olyan szakaszról van szó, amelyet folyamatosan őriznek, nem csupán élő erővel, de a kínaiak által kiépített kamerarendszerrel is. Hozzátette: egy ilyen felirat elkészítése nem egy perces munka, és maga is rendőrök jelenlétében volta ott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »