Farkas Helga elrablása: hiába van új nyom, a rendőrség nem tesz semmit

Farkas Helga elrablása: hiába van új nyom, a rendőrség nem tesz semmit

Másfél nappal cikkünk megjelenése után „válaszolt” az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) két héttel ezelőtt elküldött, Farkas Helga 1991-es elrablásával kapcsolatos kérdéseinkre. Pontosabban egyetlen feltett kérdésünkre sem adtak lényegi feleletet, csupán egy mondatot közöltek: „Az Ön által kérdezett ügyben válaszadásunkkor a rendőrség nem folytat nyomozást”.

A rendőrségtől egyébként azt kérdeztük, hogy korábban volt-e bármilyen információ a birtokukban, ami utalhat arra, hogy a Farkas Helga elrablásáért elítélt, azóta szabadlábon lévő Csapó Józsefnek voltak olaszországi kapcsolatai, olasz állampolgárságú ismerősei, akik leveleztek vele vagy rendszeresen látogatták a büntetés-végrehajtási intézetben. Arra is rákérdeztünk, hogy foglalkozott-e a magyar rendőrség Csapó József feltételezhető, nemzetközi bűnözői csoportokkal fenntartott kapcsolataival, továbbá felvették-e korábban a kapcsolatot ennek okán az olasz hatóságokkal. Utóbbi azért érdekes, mert azt dokumentumok bizonyítják, hogy 1991-ben egy magyar nyomozócsoport járt Németországban és tárgyalt a helyi bűnüldöző szervekkel, hogy felderítsék Farkas Helga elrablásának nemzetközi szálait. Csapó József ugyanis bizonyíthatóan éveket élt Münchenben, és bűntársa, az 1995-ben meggyilkolt Juhász Benedek vallomása szerint itt került kapcsolatba nemzetközi bűnözői körökkel. Az ORFK arra sem válaszolt, hogy mire jutott ez a magyar nyomozócsoport.

Hírdetés

A máig megoldatlan bűncselekménnyel összefüggésben a Magyar Nemzet hétfőn számolt be arról, hogy egy olasz férfi látogatta rendszeresen a börtönben a Farkas Helga elrablása miatt tízéves szabadságvesztésre ítélt Csapó Józsefet. Az olasz férfi – az ügy egykori nyomozója, Palatinus Gábor szerint – annak a maffiacsoportnak volt a tagja, amelyik közreműködött az emberrablásban, illetve később ez a bűnöző gyilkolta meg a nyomtalanul eltűnt lányt. A kapcsolatot Csapó egyik börtönből írt levele bizonyítja, amelynek hiteles másolata Palatinus birtokába került. „Most volt beszélőm a napokban, mivel az olasz haverom nem tud most Magyarországra jönni, beküldte a feleségét” – olvasható a levélben, amely az ezredforduló után nem sokkal íródott.

http://mno.hu/

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »