„Farkas Flóri menjen a f@szba!”

„Farkas Flóri menjen a f@szba!”

Nem csitul az egyik legnagyobb cigány szervezet, a Lungo Drom vezetői közötti feszültség. Kiszivárgott felvételek szerint az egyik korábbi nemzetiségi szószóló, Farkas Félix fakadt így ki az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) múlt heti, végül kudarcba fulladt közgyűlése előtt.

A Blikk által említett, de közzé nem tett hangfelvétel az ORÖ székházában készült a testület múlt szerdai, rendkívüli közgyűlése előtt, a Lungo Drom képviselőinek szavazás előtti megbeszélésén. Az egyeztetésen részt vett Farkas Félix is, aki két cikluson keresztül a "roma" nemzetiség szószólója volt az Országgyűlésben. Máskülönben ő nem tagja az ORÖ-nek.

Hírdetés

A vita arról folyt, hogyan szavazzanak a Lungo Drom képviselői a közgyűlési napirendekről. A megbeszélésen – a hangfelvétel tanúsága szerint – a jelen nem levő Farkas Flórián volt fideszes parlamenti képviselő, a Lungo Drom elnöke a hívein keresztül próbálta befolyásolni történéseket. Az egyik napirendi pont esetében például azt javasolta, a Lungo Drom tagjai szavazzanak lelkiismeretük szerint. A javaslat olyannyira nem nyerte el Farkas Félix tetszését, hogy az egyeztetés egyik csúcspontján kifakadt:

Ha Flóri így nyilatkozik, akkor menjen a f…a! Flóri menjen a f…ba!

Később meg is magyarázta, miért vált idegessé és szólalt meg ilyen stílusban. Utalt az egy évvel ezelőtti ORÖ-közgyűlésre, amikor a választáson induló cigány nemzetiségi lista összetételéről kellett volna dönteni. Elmondása szerint akkor is ugyanaz volt, hogy „mindenkinek a lelkiismeretére bízom”, hogyan szavaz. A vége az lett, hogy nem sikerült listát állítani, és ők képviselet nélkül maradtak az Országgyűlésben.

Ha a huzavona tovább tart, az ORÖ végül csak késve juthat hozzá az esedékes negyedévi állami támogatáshoz. Lakatos Oszkár, a szervezet általános elnökhelyettese szerint a közgyűlés megtartására mindenképpen szükség lett volna ahhoz, hogy az ORÖ megkapja az állami támogatás első részét. Az ülés meghiúsításával veszélybe került az ORÖ működése, a hivatali dolgozók fizetése, de a képviselők tiszteletdíja és költségtérítése is, ami felér egy újabb cigány holokauszttal…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »