FarizEUsok 2019 – az Inconnu-csoport politikai karikatúra pályázata

FarizEUsok 2019 – az Inconnu-csoport politikai karikatúra pályázata

Molnár Tamás író, képzőművész, az Inconnu művészcsoport alapító tagjának felhívása:

Az Inconnu (Ismeretlen) képzőművészeti csoport tagjai ismét – immár negyedik alkalommal -, politikai plakátpályázatot hirdetnek az Európai Unió politikai vezetőinek gyalázatosan gyáva, álszent és képmutató magatartása miatt.

Csoportunk elsőként nyúlt a képzőművészet vizuális fegyveréhez, amikor 1956 kapcsán meghirdette A harcoló város (1986) című nemzetközi plakátkiállítást, amelyet akkor elkobzott és megsemmisített a kommunista karhatalom. 2002-ben, hazánk uniós csatlakozása során ismét az alkotókhoz fordultunk Gondolkozz nemzetben! című felhívásunkkal, amely az elhamarkodott és elhibázott feltételekkel megvalósult európai csatlakozás hátrányos következményeire hívta fel a figyelmet. Az akkori kiállításunk bejárta az országot és hatalmas sikert aratott. Később, 2006 véres őszén ismét plakátokkal (is) tiltakoztunk a kommunista utódpárt véres terrorja ellen. Mi voltunk azok, akik a Kossuth térre kihelyezett koporsóval megüzentük: “Temetjük a Gyurcsány-kormányt! Nektek nincs feltámadás!” Az idők folyamán minden művészeti üzenetünk és akciónk célba talált és beigazolódott.

Most, amikor globális terror, félelem, gyász és anarchia fenyegeti a világot – benne az európai kontinens államait és hazánkat -, ismét meghirdetjük és elővesszük a művészeti ellenállás szerény, ám mégis hatásos, bátor és békés fegyverét. Felhívással fordulunk alkotó barátainkhoz és a hazai képzőművész társadalom tagjaihoz, hogy kreatív, ötletes, szellemes és humoros alkotásaikon keresztül mutassák be a globális pénzhatalom embertelenségét, az európai önfelszámolás folyamatát. Fejezzék ki tiltakozásukat az erkölcstelen, megalkuvó, sunyi, gyáva és korrupt uniós “vezetőkkel” szemben. Álljunk a vártán és legyünk résen, hiszen közeleg a 2019-es európai parlamenti választás!

Rendhagyóan szellemes és figyelemfelkeltő alkotásokat várunk a következő témakörökben: Az „elsötétedés kora”, az új fEUdalizmus. A globális háborúk, a terror, az erőszak, a félelem és rettegés okai és következményei. Az összeesküvések elmélete és gyakorlata, a háttérhatalmak logikája. Az emberi civilizáció és identitás elleni hadviselés látható és láthatatlan kitervelői és mozgatórugói. A fehér ember civilizációjának végórái. A kereszténység megkísértése, új, sátáni világrend kialakulása. A multikulturális, intézményesített pénzhatalom kártékony szerepe. Politikai, erkölcsi és vallási devianciák. Az értelmiség árulása, a liberalizmus gőgös pestise. A szörnyszülött balliberálisok torzképe és haláltusája. Új jelszó: Világ anarchistái és terroristái, egyesüljetek! Invázió, népvándorlás, behatolás, illegális migráció mint modern kori háborús ok, okozat és eszköz. Az Isten nélküli, rabszolgatartó és gyarmatosító Nyugat alkonya. A nemzetállamok megerősödése vagy felszámolása. Az Európai Egyesült Államok kialakulása. Brüsszel az európai terrorizmus fellegvára. Idióta öszvérállamok rémképe: Merkelisztán, Mikronómia és Szargentina. Új iszlám kontinens: EUrábia, az új kalifátus. Fóbia, homofóbia és hungarofóbia. Ráció vagy integráció. Humanizmus vagy rasszizmus. Öngyűlölet vagy hazafiság. Internacionalizmus vagy nacionalizmus. Nemzetközi bordély vagy nemzeti felvirágzás. Szabadság vagy szabadosság. Anarchia, káosz vagy rendpárti értékrend. Nyitott határok vagy nyitott szellem. A virtuális világ hazug ideája és szörnyű valósága. Az Egyesült Államok és az Európai Unió politikai bábjainak morális gaztettei és háborús bűntettei. Politikai (ál)szentek és képmutatók felelőssége a világban és Európában.

Hírdetés

Ezekre a fontos felvetésekre várjuk a szellemes vizuális válaszokat. Az, hogy az eljövendő világ milyen lesz, rajtunk is múlik! Az EUróra eldördült ágyúi új, fEUdális világ-rendetlenséget jeleznek. Vajon maradhatunk-e magyarok, vagy EUrázsia, esetleg EUrábia másodrendű lakói leszünk? (Kereshetünk majd magunknak egy új, távoli és élhetőbb hazát?) A hEUréka időszaka gyorsan elmúlt, az örömteli EUfóriát felváltotta a lehangoló EUfóbia. Az EUtópia forró lázálma lassan véget ér, majd hirtelen ránk zuhan a dermesztően hideg nEUrózisos tél. Ne sodródjunk tovább, mutassunk alternatívát szeretett hazánknak és Európánknak! Ne engedjünk az internacionalista farizEUsoknak!

Az Inconnu-csoport alapítójaként arra kérem a felhíváshoz csatlakozó művészeket, hogy alkotásaikkal ne lépjék túl az emberiesség, a jó ízlés és a vallások iránti tisztelet határait. Nem vagyunk Mammon gonosz istenének követői, nem vagyunk titkos háttérhatalmak kegyetlen zsoldosai, így tehát nem akarunk a francia Charlie Hebdo sátáni “karikaturistáinak” színvonaltalanságára lesüllyedni. A bölcs humor és a szellemes szatíra legyen a mi békés eszközünk és fegyverünk! A beérkező pályaművek értékelését követően, az alkotásokat egy országjáró kiállítás keretében bemutatjuk a nagyközönségnek. Köszönjük a közreműködést!

A politikai plakátok benyújtásának határideje: 2019. május 1.
Az alkotásokat az [email protected] címre várjuk.

Születésnap a temetőben – 40 éves az Inconnu művészcsoport

Tóth Gy. László: In memoriam Bokros Péter

1956 alulnézetből – beszélgetés Molnár Tamással, az Inconnu művészcsoport tagjával

A szélmalomharcos – Molnár Tamás életfilmje (V. rész)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »