Faragó Tamás: túl vagyunk rajta, szerencsénk volt

Faragó Tamás: túl vagyunk rajta, szerencsénk volt

Szigorúan értékelt a vb második női vízilabdás köre után és a férfiak második köre előtt a korábbi nőikapitány.

A nők Korea után Kanadát is megverték a vizes vb vízilabdatornáján (15-14), a férfiak szerdán – európai idő szerint hajnalban – Spanyolországgal meccselnek másodjára.

Nők

Faragó Tamás korábbi nőikapitány, olimpiai és világbajnok vízilabdázó a Kanada-meccsről az InfoRádióban azt mondta: “túl vagyunk rajta, szerencsésen nyertünk”.

“Amitől féltünk, hogy nehogy harmadik helyen végezzünk a csoportban, azt elkerültük, abban az esetben ugyanis a nyolc közé kerülésért várhatóan az Egyesült Államok-Hollandia mérkőzés vesztesével kellett volna küzdenünk” – részletezte Faragó Tamás.

Kanada ellen Bíró Attila csapata szerinte nagyot kockáztatott a végén és nyögvenyelős is volt a hajrá, de a győzelem Kanada ellen mégiscsak felemelő, örülni kell, hogy ezt a feladatot megoldotta a válogatott.

A mérkőzésen Keszthelyi Rita 7 találatig jutott.

Hírdetés

“Az ellenfelek kispadján is kiváló edzők ülnek most már, biztos, hogy minden mérkőzésen igyekeznek azt a játékost semlegesíteni valamilyen módon, aki képes így eldönteni egy mérkőzést”

– kommentálta Faragó Tamás, aki ennek ellenére amondó, Keszthelyi Rita rutinja továbbra is kidomborodik majd.

Csütörtökön a csapat Oroszország ellen a csoportgyőzelemért ugrik medencébe Kvangdzsuban, de Faragó Tamás szerint már

majdnem mindegy, hogy első vagy második helyen végez-e a magyar válogatott.

“Ez most még egy felkészülési hét, hihetetlen sok szünidővel, pihenővel, a nagy mérkőzések a jövő héten lesznek, a nagy kérdés, hogy hogyan tudjuk megőrizni a formánkat, illetve a formaidőzítés optimalizálását kell igazán eltalálni, hogy az elődöntő-döntőre legyenek igazán a topon”- figyelmeztetett a szakértő.

Férfiak

A férfiak hasonlóan fontos mérkőzése Spanyolország ellen szerdán jön, szerinte ugyanilyen szoros mérkőzésre lehet számítani, mivel a spanyol csapat sokat fejlődött és korszerű vízilabdát játszik.

“Elhagyták a jugoszláv-szerb kultúrát, és ma már kreatív, latinos vízilabdát játszanak, jó őket nézni, és azt hiszem, az ellenük elérhető jó eredménynek, illetve győzelemnek értéke lesz” – adott hangot bizakodásának a korábbi női szövetségi kapitány.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »