Faragó Tamás: a vízilabdázás ünnepe, hogy Budapesten van világesemény

Faragó Tamás: a vízilabdázás ünnepe, hogy Budapesten van világesemény

Hétfőtől már a női vízilabda-válogatott is szerepel a világbajnokságon, az első ellenfél Kolumbia. A férfiak keddtől játszanak, Montenegró ellen kezdik a menetelést. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióval osztotta meg várakozásait. 

A női válogatott hétfőn este Kolumbiával, a férfi kedden Montenegróval játszik először a hazai rendezésű vizes-vb vízilabdatornáján.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióban elmondta, már eleve a vb elnyerése egy nagy sportdiplomáciai siker.

„Ha a japánok azért mondták le a rendezést, mert nem érezték biztonságban a dolgokat, akkor azt mondhatjuk, Magyarország sokkal biztonságosabb hely. Mindemellett pedig egy világbajnokság, egy ilyen világesemény minden ország figyelmét felkelti. Ami pedig a magyar közönséget illeti, mi egy sportszerető nemzet vagyunk, és amiben úgy gondoljuk, hogy a magyar sportolók jelentős sikert érhetnek el, arra megkülönböztetett figyelem hárul” – magyarázta az esemény jelentőségét Faragó Tamás.

A női csapat nyitómeccsét „természetesen bemelegítő mérkőzésnek” nevezte, de a magyar vízilabdás hagyományok szerint a nagy tornák első hete mindig „bemelegítő hétnek” számít, az igazi küzdelmek mindig a hajrában zajlanak, a középdöntőkkel kezdődnek.

Hírdetés

Ugyanakkor a nők másik két ellenfele, Olaszország és Kanada nem Kolumbia kategóriája, oda kell figyelni.

én azt gondolom, hogy képesek vagyunk magyar közönség előtt, magyar vízben jól szerepelni. A torna sokesélyes lehet, de természetesen az oroszok kiesésével csökkent a szám; a spanyol, az amerikai, az olasz és a magyar válogatott várható a legjobb négy közé” – húzta alá.

A férfiaknál érmes és aranyos elvárásokról egyaránt hallani.

„Mindenki, aki a magyar vízilabdában szerepet vállalt, pontosan emlékszik Rajki Béla kijelentésére, mely szerint a második hely már kudarc. Ennek értelmében természetesen mindenki az első helyet célozza meg. Ettől függetlenül az érem jó eredmény, de a fiúk titokban aranyérmet várnak maguktól” – árulta el Faragó Tamás.

Szerinte a sportág ünnepélye, amikor Budapesten van világesemény, „ezt szavakkal nem lehet leírni”. „Azt mindenki pontosan tudja, hogy a magyar nemzet, a magyar szurkoló, mi magyarok szeretjük és értjük a vízilabdát” – fejtegette a sportági legenda.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »