Farage: Orbán bátrabb, mint mások

Farage: Orbán bátrabb, mint mások

Orbán Viktor sokkal bátrabb, mint az összes többi uniós vezető: a tagállamok nem mernek hozzányúlni a schengeni egyezményhez – értelmezte a tegnap hajnali fejleményeket lapunknak Brüszszelben Nigel Farage, a brit euroszkeptikus, bevándorlásellenes UKIP párt európai parlamenti képviselője.

– Amikor a bevándorlás szabályait az unió lefektette, nem számolt azzal, hogy a helyzet ennyire drámaian megváltozik. Amit Orbán most megtett, az a startpisztoly elsütése egy nagyon hosszan elnyúló tagállami vita nyitányához, mert az uniós befogadási politika mély válságban van – fejtette ki. – A finn, a dán radikális jobboldali választási sikerek, illetve a svéd demokraták felemelkedése annak a jele, hogy az embereket hasonló kérdések foglalkoztatják, mint Magyarországon – fejtette ki.

Hírdetés

– Ausztrália 2008-ban, amikor ugyanolyan krízissel nézett szembe, mint most Európa, bevezette a kötelező letartóztatás intézményét azokkal szemben, akik vízum nélkül léptek a kontinensre. Ennek hatására nem érkezett több menekültekkel teli hajó, nem fulladtak emberek az óceánba. Amit viszont Juncker csinál, pont az ellenkezője: mindenkit beengedne Európába. A csúcson most olyan döntés született, hogy nem lehetnek kötelező kvóták, ilyen értelemben az eredeti Juncker-terv megbukott. Ráadásul a politikai akarat, hogy önkéntes kvóták alapján osszuk el a terheket, az északi országok részéről nincs meg. A Görögországtól és Olaszországtól átveendő negyvenezres menekültszám pedig nevetségesen kicsi – mondta Nigel Farage.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »