Fanatikusok fenekedése

Fanatikusok fenekedése

A washingtoni Capitolium ostroma – rendőrök és tüntetők összecsapása, csőbombák, halottak, szükségállapot – 2021 január. Rettenetes!

Az Európai Unió eminens diplomatája, Josep Borrell, a kül- és biztonságpolitikai főképviselő azt írja: az USA elnökválasztási botránya, közelebbről a washingtoni Capitolium szerdai ostroma arra figyelmeztet, hogy ilyen veszélyek fenyegetnek, ha „ha engedik a demokratikus értékek fékevesztett gyengülését és a hamis információk terjedését a közösségi médiában”, s hogy „aggasztó globális politikai tendenciák vannak”.

Ezt a viszonylag tárgyilagos szöveget messze felül- (?) nem, alulmúlja Guy Verhofstadt volt belgiumi miniszterelnök, liberális EP-képviselő, aki megvádolta többek között Matteo Salvinit, Orbán Viktort, hogy efféle rettenetes puccskísérlet várható tőlük is. Vagyis mániákus hataloméhséggel vádolja őket e szavakkal: „Halljátok Orbánék hallgatását?” Én viszont ott voltam az 1956-os forradalom 50. évfordulóján Budapesten 2006 október 23-án, ahol lovasrendőrök, és azonosíthatatlan rohamrendőrök gumilövedékekkel, könnygázzal, gumibottal, viperával támadtak ránk, békés felvonulókra miután haza indultunk volna. Joggal kérdezték meg Guy Verhofstadtot, hogy akkor hol volt ő, mit mondott, nyilatkozott mint nagy jogvédő liberális?

Tudjuk, semmit. Nem emiatt a kettős mérce miatt írom e sorokat, ezt ismerjük már. Hanem azért, mert amikor nekem a dzsekimet eltépték (meg akartak fogni), pedig csak beszélgettünk, elkezdtünk szaladni, valaki berántott egy kapualjba, így menekültem meg a brutalitásuktól. Akkor sokan felháborodtak, hogy Orbán Viktor az ünnepi beszéde után elhagyta a helyszínt, követelték, hogy álljon a tömeg élére, s menjünk, ne hagyjuk magunkat! Nekem is forrt a vérem, de azóta tudom, hogy neki volt igaza. Gonoszan kiagyalt provokáció volt, hogy magyart a magyarral szembefordítsanak. Sok jószándékú becsületes embert is meg tudtak téveszteni. Hát még a rosszakat! Hataloméhség? Populizmus?

Hírdetés

Orbán többször megfogalmazta éles helyzetekben is: „csak jogszerűen!” Mindenki láthatja, tapasztalhatja, hogy ki mit tett, tesz a hazájáért, a családokért, – és nem utolsó sorban Európáért. Most hirtelen 15 millió magyar kormánya kíván lenni a mai ellenzéki összeborulás.

Szokásukhoz híven hazudnak reggel, éjjel, meg este. (Ahogy annak idején Örkény István is megírta: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon.”) Nem szeretném megérni ennnek a próbáját, s nem ajánlom senkinek!

Patakfalvy Katalin

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »