Fáklyák lobogtak, zengett a vesszen Trianon – nem maradhatott el a felvonulás a gyászos évfordulón

Fáklyák lobogtak, zengett a vesszen Trianon – nem maradhatott el a felvonulás a gyászos évfordulón

A járványügyi helyzetre való tekintettel sem maradt el a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom hagyományos Trianon-felvonulása, a 100. évfordulóra emlékezve mindenképpen meg akarták tartani, bár bizonyos fokú változtatásokat eszközölniük kellett – mondták a szervezők.

A rendőrség ugyanis úgy engedélyezte számukra az esemény megtartását, hogy azon nem hangozhatnak el politikai tartalmú beszédek, a kegyeleti jelleg dominálhat csupán.

Ennek ellenére szép számmal kezdtek gyülekezni az emlékezni vágyók a Hősök terén, és este 8 óra magasságában a bő ezer fősre duzzadt tömeg el is indult. A szokásostól eltérően viszont nem a környező országok nagykövetségeit vették célba, hanem fáklyákkal végighaladva az Andrássy úton szelte a kilométereket az emlékezni vágyó sokaság.

Zengett a vesszen Trianon, égjen a tűz, lobogjon a láng, mindent vissza, és más egyéb irredenta szellemiségű jelszavak.

A menet elhaladt a Deák téren is, érintve annak a kettős gyilkosságnak a helyszínét, melytől hangos volt a közvélemény az elmúlt hetekben, többen újabb mécseseket helyeztek el. A végcél ezúttal a Szabadság tér volt, ahol egy, a vármegyések által ideiglenesen felállított ereklyés országzászló szolgált emlékhelyül, ide helyezték el a résztvevők a mécseseket. Elénekelték a magyar és székely himnuszt, illetve közösen imádkozták el a Miatyánkot. A megemlékezésen részt vett a Mi Hazánk is, több vezető politikusát lehetett látni a tömegben – írja az Elemi.

Képgaléria a felvonulásról:

Hírdetés


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »