Fake news újratöltve: Orbán és a venezuelai válság

Fake news újratöltve: Orbán és a venezuelai válság

Lemigránsozták a polgárháborús helyzet elől menekülő embereket, a kormányt pedig a hiteltelenséggel vádolták meg. Olyan nüanszok nem jutottak el a tudatukig, hogy a venezuelai magyarok nem a zöldhatáron masíroztak át hosszú sorokban, nem foglaltak el pályaudvarokat és szállták meg az autópályáinkat, hanem érvényes okmányokkal meghívásra érkeztek, nem törték ránk az ajtót. Sőt, a ballibek figyelmét az is elkerülte, hogy sokan közülük jogilag is magyar állampolgárok.

Januárban napokig ment az ellenzéki média hangulatkeltése, azzal vádolták Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a venezuelai válságban Nicolas Maduro elnök mellett áll. A valóság azonban ismét alaposan rácáfolt a balliberális fake news gyárakra.

Az ellenzéki média hosszú heteken keresztül azt sugalmazta: Orbán Viktor igazi bajban van, hiszen az “illiberális” nagyágyúk, Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan is Maduro mellett áll, akik szerintük szintén illiberális. (Inkább kommunista, de ezt a ballibek mostanában nem hangsúlyozzák.) A “demokráciák” viszont – az Egyesült Államok, és az Európai Unió – Juan Guaidó ideiglenes államelnököt támogatja. A fake news központok bizony feladták a leckét!

Az sem zavarta őket, amikor január végén a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatott, “Magyarország a spanyol Néppárt álláspontját osztja. Eszerint Nicolas Maduro venezuelai elnöknek azonnal távoznia kell az ország éléről, az európai országoknak pedig el kell ismerniük Juan Guaidó ideiglenes államelnökségét.” Elég világos állásfoglalásnak tűnik, persze nem mindenkinek.

Jött is a harcmodor-váltás, olyan köntösbe öltöztették a közleményt – magyarul azt hazudták -, hogy Orbán csupán a spanyol Néppárt elnökével folytatott telefonbeszélgetése után jutott erre az álláspontra, hiszen nem tudta merre van az arra.

A napokban egy új színfolttal gazdagodott a venezuelai topikjuk. Az Index “kioknyomozta”, hogy Magyarország a válság során magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat fogadott be. Az ellenzék pártjai természetesen úgy rávetődtek erre, mint egykor Kovács László a 23 millió románra.

Hírdetés

Hozták is a formájukat: lemigránsozták a polgárháborús helyzet elől menekülő embereket, a kormányt pedig a hiteltelenséggel vádolták meg. Olyan nüanszok nem jutottak el a tudatukig, hogy a venezuelai magyarok nem a zöldhatáron masíroztak át hosszú sorokban, nem foglaltak el pályaudvarokat és szállták meg az autópályáinkat, hanem érvényes okmányokkal meghívásra érkeztek, nem törték ránk az ajtót. Sőt, a ballibek figyelmét az is elkerülte, hogy sokan közülük jogilag is magyar állampolgárok.

De az ellenzékiek és a szövetséges fake news gyárak arról is elfeledkeztek, hogy ezek az emberek az “illiberális” Maduro – akinek elitélésében Orbán állítólag habozott – miatt, a katonaság fizikai fenyegetésétől, egy összeomló állam végnapjai elől menekültek el.

Ennyit a balliberális fake news gyárak és az ellenzék ocsmány hangulatkeltéséről.

A magyar kormány egy percig sem hezitált, már hónapok óta segít: kiáll a távolba szakadt magyarok és leszármazottaik mellett.

Egy konkrét polgárháború-közeli helyzetben mi más is lenne a kötelessége?

Pindroch Tamás


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »