Faji zaklatás: Rasszizmussal vádolja balettmesterét a Staatsballett félnéger táncosnője

Faji zaklatás: Rasszizmussal vádolja balettmesterét a Staatsballett félnéger táncosnője

Fehér sminket is kértek egy ránézésre mulattó balettáncostól, hogy jobban illeszkedjen be a tánckarba a berlini balettnél.

Chloé Lopes Gomes azt állítja, hogy „faji zaklatással” kellett szembenéznie, miközben balett-táncos volt, írja a Mandiner. A francia előadó a berlini Staatsballett első fekete női táncosa. Gomes azt állítja, hogy azt mondták neki, hogy a bőrszíne miatt nem illik be, és arra kérték, hogy viseljen fehér sminket, hogy „beleolvadjon” a többi táncos közé. A társulat közleménye szerint állítása „mélyen megindít minket”, és belső vizsgálat indul a rasszizmus és a diszkrimináció ügyében Staatsballettnél.

Hírdetés

„Nagyon meg voltam lepődve és nagyon büszke voltam, ugyanakkor nem szerettem volna, ha a bőrszínem lenne a téma. Azt szerettem volna, ha az emberek a tehetségem miatt beszélnek rólam” – fogalmaz a táncművész.

„Az utóbbi években voltak alkalmak ez a balettmester rasszista megjegyzéseket tett rám, de egy olyan alkalom volt, ami különösen sokkolt, amikor fehér fátylat osztogatott éppen a táncosoknak, és amikor hozzám ért, azt mondta, neked nem adok, mert ez egy fehér fátyol, de meg fekete vagy. Nagyon megalázva éreztem magam” – hangzik el a kisfilmben.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »