Fagyott földdarabokkal dobálták a migránsok a kerítést védő magyar rendőröket

Fagyott földdarabokkal dobálták a migránsok a kerítést védő magyar rendőröket

Ismét rendőrköre támadtak a migránsok Bács-Kiskun megyében. Bácsborsódnál az illegális bevándorlók fagyott földdarabokat dobáltak át a határkerítés felett, amikor a Készenléti Rendőrség járőrei megakadályozták az átjutásukat – számolt be róla az M1 Híradó.

Idén immáron második alkalommal támadtak rendőrökre illegális bevándorlók a Bács-Kiskun megyei határszakasznál. Egyik esetben sem sérült meg senki, a rendőrautókban azonban kár keletkezett.

Szombat este 9 órakor a szerb területen egy migránscsoport gyűlt össze, hogy illegálisan bejussanak hazánkba. A Készenléti Rendőrség járőrei viszont ebben megakadályozták őket – mondta Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun megyeir Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az M1-nek.

Hozzátette, az illegális bevándorlók fagyott földdarabokat fogtak meg, majd a határkerítés fölött áthajítva őket megdobálták az egyenruhásokat. Személyi sérülés nem történt, az egyik szolgálati autóban azonban kár keletkezett. Ezt követően a migránsok látták, hogy nem tudnak bejutni Magyarországra, így elmentek a kerítéstől.

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

Hírdetés

(Fotó: Police.hu)

Nem ez volt az első eset, január 12-én már történt hasonló atrocitás a határon.

Ekkor szintén migránsok próbáltak meg illegálisan bejutni Magyarországra, és kövekkel dobálták meg az egyenruhásokat. Ez esetben sem sérült meg rendőr, egy rendőrautóban viszont kár keletkezett. A jármű egyik karosszéria eleme, valamint a szélvédője sérült meg – fejtette ki a szóvivő.

Arról, hogy milyen stratégiát választanak az illegális migránsok a határátkelésre elmondta, hogy az idei évben is a létrázós módszert alkalmazzák a legtöbbet.

Szerencsére azonban kollégáim a két kerítés közt éberek, és feltartóztatják, illetve megakadályozzák ezt a határsértési formát” – emelte ki Hürkecz Zoltán.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »