Facebookon bizonyítja az egészségügyi miniszter, hogy igenis van egyetemi végzettsége

Facebookon bizonyítja az egészségügyi miniszter, hogy igenis van egyetemi végzettsége

A közösségi médiába feltöltött fotóval bizonyítja Vlad Voiculescu, hogy alaptalanak azok a vádak, amelyek azt állítják, hogy az egészségügyi miniszternek ne lenne diplomája.

A diplomát a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem állította ki, Voiculescu mellé rakta azt az iratot is, ami igazolja, hogy a román állam az ottani végzettségét egy hazai mesteri fokozatnak ismeri el.

Hírdetés

Korábban a Criticii.ro portál állította, hogy a német nyelven kiállított oklevél csupán egy egy egyéves képzést igazol, és nem más, mint egy kelet-európai fiataloknak szóló mesterkurzus elvégzését igazoló irat. Szerintük nem igazolja a mesteri fokozatot, de az alapképzés elvégzését sem.

Az Oktatásügyi Minisztérium másként látja: a diplomák honosítására szakosodott osztálya a Facebookon közzétett képek tanúsága szerint már 2016-ban igazolta a miniszter végzettségét, külön kiemelve, hogy a mesteri fokozat magába foglalja az alapképzés meglétét is.

Nemcsak a PLUS politikusa keveredett ilyen ügybe. Apjok Norbert, az RMDSZ-ből azóta kizárt képviselőről is nemrég kiderült, hogy nemcsak hogy nincs egyetemi végzettsége, de még hazudott is róla. Ahogyan a CV-jében hazudott Allen Coliban, Brassó USR-s polgármestere is.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »