Fábrytól lenne mit tanulni a ballibeknek

Fábrytól lenne mit tanulni a ballibeknek

A ballib újságírás ikonikus alakja, a sárban dagonyázás karakán indexes faszagyereke, Sixx most éppen a most moziba kerülő Bosszuállók – Végtelen háború című filmről írt magasröptű elemzést.

Idézet a kritikának szánt, de igénytelen fröcsögéssé silányult írásából:

Megvan az a vicc, hogy a pap, a rabbi meg az imám bemennek a kuplerájba? És az, hogy a pap, a rabbi, az imám, a lelkész, a lelkipásztor, a sámán, a varázsló, a guru, a láma, a tulku, a rinpócse, a tenzó, a szerzetes, a prédikátor, a pandit, a mulla, a gadol, a boszorkány, a druida, a laman, a dastúr, az apáca és Semjén Zsolt bemennek a kuplerájba? Pedig ha valaki beül a harmadik Bosszúállókra, nagyjából erre számítson.

Emlékeznek Fábry Sándor remek performanszára a Gyárfás-féle Nap-Keltében, ahol a ballib újságírókat úgy fricskázta meg, hogy az interjú során többször váratlanul, oda nem illő módon felemelte az akkor megjelent könyvét és mondott róla pár mondatot, majd folytatta a válaszát az eredetileg feltett kérdésre.

Nos, Sixx most ezt a parttalan Semjénezést szintén teljesen oda nem illő módon építette bele a filmkritikájába.

Hírdetés

A gond az, hogy addig, amíg Fábry akciója okos és humoros volt, Sixxé csupán szánalmas és primitív. Sokat lehet olvasni mostanában arról, hogy az ellenzék és az ellenzéki média a nagyon csúnyán elveszített választást követően jelenleg a gyászmunka fokozatait éli.

A probléma abból adódik, hogy a gyászmunkához, a gyász feldolgozásához előre mutató, mély érzésekre lenne szükség.

A gyűlölet nem pálya!

Csépányi Balázs

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »