Fábry Sándor éles kritikája az Orbán-rezsim úrhatnámságáról, káderpolitikájáról

Fábry Sándor éles kritikája az Orbán-rezsim úrhatnámságáról, káderpolitikájáról

– Attól még, hogy letettem a voksom a mostani kormányzat mellett, nem csukom be a szemem és a fülem. Finoman szólva is ízlésem ellen való a jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása – egyebek között e kritikával illette az Orbán-kormányzatot Fábry Sándor humorista, aki két év után először adott interjút a Blikknek. 

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy az a Soros György, akivel Fábry Sándor a 90-es évek elején, egy budapesti kabaré színpadán krumplit hámoztatott és Dzsordzsizva jópofáskodott, ma pedig óriásplakátokról néz le ránk, azt válaszolta:

Hírdetés

– Na látja, ez is egy ok, ami miatt manapság kevesebb a közéleti megnyilvánulásom. Egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat. Mára kiderült: nem az. A Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót vesztett. Az egyszerű üzenetek, a migránsozás, a sorosozás viszont megszólít egy teljesen más típusú szavazóréteget. És ez Orbánnak jó, mert politikai hasznot hoz.

Fábry azért említ pozitívumokat is: a Seuso-kincsek hazahozatalát, hogy nem bontották le a kitűnő akusztikájú Erkel Színházat, a gyönyörű a Várkert Bazárt. – És szuperül sikerült a vizes vébé – mondja, de azért odaszúr -, még akkor is, ha eszement drága volt, és soha nem tudjuk meg, mennyire.

Hosszabban beszél arról is, azért politizál kevesebbet, mert barátságok, emberi kapcsolatok sínylik meg a politikai szembenállást. Maga is járt így: Gálvölgyi János vagy Farkasházy Tivadar már nem dolgozik vele, bár utóbbival nemrég beszélgetett telefonon.

Családját szándékosan hagyja ki a rivaldafényből, és nem esett jól neki, amikor egy lap megírta, van egy eddig általa soha nem említett fia. Amúgy gőzerővel dolgozik, legjobban a show-i után érzi magát. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »