Fábián Tibor: Gyurcsány magyargyűlölete

Fábián Tibor: Gyurcsány magyargyűlölete

Gyurcsány Ferenc 2004 óta rendíthetetlenül és folyamatosan számít azokra a választópolgárokra, akik az ominózus december 5-i népszavazáson nemmel szavaztak a külhoniak magyar állampolgárságára vagy éppen távollétükkel nyilvánították ki elutasító álláspontjukat.

Sokáig nem értettem, miért melegíti fel újra és újra a DK alapítója ezt a rossz emlékű, gyomorforgató témát minden újabb választási kampányban ahelyett, hogy diszkréten vagy legalább szégyenkező félrenézéssel hallgatna róla. Legutóbb is ezt tette, két utcai ellenállás, forradalomcsiholás között újfent előkerült a régi-új Fletó-sláger, immár a jövő tavaszi európai parlamenti választásra hangolás jegyében.

Nincs új a nap alatt: a DK-vezér amiatt aggódik, nehogy a kettős állampolgárok két országban is szavazzanak majd, veszélyeztetve ezzel törpepártja korántsem biztos öt százalékát. Magyarfóbiája nem csökkent, Gyurcsány újabban már nem csak a trianoni utódállamok magyarjaitól tart: nemrég közösségi oldalán az ausztráliai és az amerikai magyarokat emlegette, abban bízva, hátha lesznek olyan szívesek és nem szavaznak majd, mert hát az nem az ő dolguk.

(…)Ha a 2004-es aknamunkáját meg is haladta a történelem, a milliárdos pártelnök azért sikeresen emlékezteti szavazótáborát a kettős állampolgárok jelentette veszélyre. Ez a réteg először a máig fájdalmas emlékű december 5-én állt be Gyurcsány mögé, azóta pedig minden választás alkalmával összerántja őket a DK vezetője által a külhoni honfitársaik ellen gerjesztett és állandósított gyűlöletkeltés.

Gyurcsány közösségi oldala tele van olyan olvasói bejegyzésekkel, amelyekből világosan kitűnik, egyeseknél megállt az idő, sőt még mindig 2004 révületében és kampányában élnek. Jöhetnek, mehetnek Európa-szerte migránsok milliói, mert a lemezjátszó tűje nem ereszt, szigorúan megakadt azon a ponton, ahol a huszonhárommillió román beözönlésével riogat az akkori jóságos miniszterelnök.

Hírdetés

Aki persze a migránsoktól nem félti a hazáját, legszívesebben személyesen ölelné keblére az összes érkezőt: mennyi potenciális DK-szavazó!

A legszomorúbb az egészben, hogy Gyurcsány személyében 2018-ban még mindig van olyan Országgyűlésben ülő politikusunk, aki mindentől fél a világon, Sydney-től Csíkszeredáig, ami magyar, és semmitől, ami nem az. Ezzel az erővel bárhol letelepedhetne, mert semmi perc alatt képes lenne integrálódni a befogadó társadalomba.

Az is szomorú, hogy minden nagyszájú ellenállás, forradalomjátszás, utcán alvás mellett és ellenére Gyurcsánynak valójában egyetlen érvényes és hatékony kártyája van, amivel maga mögött tartja 4-5 százalékos szavazótáborát. Ez pedig nem más, mint a magyargyűlölet. Nem csak a külhoni magyarok ellen gerjesztett gyűlölet ez, mert legalább ennyire határtalan az indulat a magyarországi Orbán- és a Fidesz-szavazók ellenében is.

Ne legyenek hát illúzióink, ez várható a tavaszi EP-választás kampányában is. (…)

MagyarIdok.hu, Gyurcsány magyargyűlölete

Nyitókép: 24.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »