Ezzel trükköznek a néger betolakodók Németországban

Sok észak-afrikai migráns egyszerűen eldobja az útlevelét, és szíriainak adja ki magát. Okmányok nékül Németország senkit sem tud kiutasítani, emiatt maradhatott 65 ezer bevándorló Nyugat-Európában – írta meg a Sputnik News.

A kiutasítási kategóriába eső migránsok száma egy év alatt megduplázódott. 2016 végén 38 000 migráns, 2017 végén már 64 914 migráns kitoloncolását kellett Németorszának elutasítania egy egyszerű indokból. A magát többnyire indiainak, pakisztáninak és afgánnak mondó migránsoknál ugyanis nem volt olyan irat, amellyel igazolni tudták volna, kik ők és honnan származnak, így a jogszabályok értelmében a német hatóságok nem küldhették őket haza.

65 000 migráns kapott menedéket Németországban, de csak azért maradhatott, mert nincs személyazonosító okmánya” – idézi a német belügyminisztériumot a Sputnik News.

Hírdetés

A múltban Németországban számos kérdés merült fel az észak-afrikai nemzetekkel kapcsolatban. A szabályok értelmében a származási ország köteles dokumentumokat adni a migránsoknak, de ezt sokszor elmulasztja.

Több észak-afrikai migráns pedig egyszerűen eldobja az útlevelét, és úgy tesz, mintha szíriai lenne.

Ugyanakkor a kialakult helyzetet bonyolítja, hogy a migránsok szülőhazája és Németország között
vagy nincs, vagy nem gördülékeny a diplomáciai kapcsolat. Az indiai nagykövetségen például nagyon lassú az ügyintézés. Sokáig tart, amíg feldolgozzák az útlevél-helyettesítő dokumentumok iránti kérelmeket. Már ha egyáltalán elindítják a folyamatot, mert olyan is előfordult már, hogy nem reagáltak a németek kérésére. Pakisztánban is lassúak, Libanonnal pedig kifejezetten rossz Németország kapcsolata migráns-ügyben.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »