Ezzel nem ért egyet Orbán

Ezzel nem ért egyet Orbán

A magyar miniszterelnök nem ért egyet azzal, hogy Horvátország akadályozza Szerbia uniós csatlakozását. Külpolitikai lapszemlénk következik.

A kétoldalú kérdéseket és vitákat nem szabad összekapcsolni az uniós tagsággal – emelte ki a belgrádi Tanjug a magyar miniszterelnök szabadkai látogatásáról beszámolva. A szerb hírügynökség megjegyezte, a magyar miniszterelnök ezzel reagált arra, hogy Horvátország akadályozza egy újabb fejezet megnyitását a Szerbiával kezdett csatlakozási tárgyalásokban. A magyar kormányfő ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ugyanez volt az álláspontja, amikor Szlovénia gátolta Horvátország belépését az Európai Unióba.

Hírdetés

Az olajipar komoly veszélyt jelent a környezetre – ezt az aggodalmat fogalmazta meg már 45 évvel ezelőtt egy amerikai nonprofit kutatóintézet – írja a brit Guardian. A Stanford Kutatóintézet már akkor felhívta a figyelmet arra, hogy az olajipar világméretű környezeti változásokat idézhet elő. Az 1968-as jelentésben azt is leírták, hogy a széngázkibocsátás problémák sorát okozhatja.

Több mint hatvan év után ismét halálra ítélhetnek egy amerikai kémet, aki katonai titkokat adott el az Egyesült Államoknak és Tajvannak. Edward Lin kódfejtőként dolgozott a Hawaiiról felszálló katonai felderítőgépeken, amelyek kínai és dél-koreai harci gépek elektronikus jeleinek vételét és zavarását végezték. A most 39 éves ezredes Tajvanon született, és 14 éves korában került az Egyesült Államokba. A Times összehasonlításként megjegyzi, hogy az Egyesült Államokban legutóbb 1953-ban végeztek ki kémeket. Julius és Ethel Rosenberg atomtitkokat adott át a Szovjetuniónak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »