Ezúttal tényleg megtörtént a wannsee-i kohnferencia

Ezúttal tényleg megtörtént a wannsee-i kohnferencia

Wannseeben tartották heti találkozójukat Izrael berlini nagykövetségének tagjai – ugyanott, ahol 75 évvel ezelőtt a "náci vezetők az európai zsidóság megsemmisítése mellett döntöttek" – olvasható a már jól ismert hazugság, amit a Zsidó.com tolmácsol az Ynetnews honlapjáról. Alább a folytatás. Figyelem! A cikket eredeti formájában, tárgyi tévedéseivel és helyesírási hibáival együtt közöljük.

1942-ben a nácik Wannsee-ben tartott konferenciájukon gyűltek össze, hogy megtervezzék a „zsidókérdés végső megoldásának” részleteit. A Reinhard Heydrich vezette eseményen 14 magasrangú SS tiszt és náci vezető tanácskozott a tervekről. Történészek szerint a találkozóra Adolf Eichmann személyesen állított össze egy listát, amelyen az európai országok zsidó közösségének létszáma szerepelt.

75 évvel később a holokauszt és a hősiesség izraeli emléknapja alkalmából a zsidó állam berlini képviselői úgy döntöttek, hogy heti diplomáciai találkozójukat az egykori konferencia helyszínén tartják. A különleges esemény megnyitóján Avi Nir, izraeli diplomata mondott beszédet.

Hírdetés

„Nagyszerű, különleges és egyben izgalmas megtiszteltetés itt lenni, Izrael állam hivatalos német képviselőjeként, ugyanabban a teremben, ahol egykor emberek összegyűltek és egy felfoghatatlan döntést hoztak arról, hogy egy teljes néppel végezzenek, szisztematikusan kiirtsák és nyom nélkül eltüntessék” – fogalmazott Nir.

Liora Givon konzul azt mondta, úgy érzi, hogy sikerült „bezárnia egy kört” abban a kísérteties szobában, ahol egykor Eichmann részvételével tartottak találkozót. „Az édesapám, Raphael Siddur, újságíró és fordító egyike volt azoknak, akik Eichmann perében fordítói munkát végeztek és a világnak hírt adtak róla. Ma Berlinben öt percnyire lakom onnan, ahol a nagyszüleim éltek, szemben azzal az épülettel, amely Eichmann főhadiszállásaként szolgált”.

A konferenciát követően a diplomaták ellátogattak egy helyi oktatási központba is, ahol a Harmadik Birodalomhoz tartozó történelmi emlékekből álló tárlatvezetésen vettek részt.

Egyetlen apró problematika: a zsidók által elképzelt konferencia soha nem történt meg: Újabb holodogma dől meg: átértékelik a wannsee-i konferencia mítoszát is


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »