Ezúttal rasszista gyerekekekkel gyűlt meg a baja egy agresszív finnek Prágában

Ezúttal rasszista gyerekekekkel gyűlt meg a baja egy agresszív finnek Prágában

"Botrányosan viselkedett" a gyerekközönség Prágában. Az Európa Liga A csoportjában játszott csütörtök este a Glasgow Rangers és a Sparta Praga csapata. A meccset A Sparta nyerte 1-0-ra. Legalábbis tényként a rasszistavádakat, a Glasgow Rangerst csak Glasgow-ként emlegető Euronews.

A cseh csapatnak elméletben zárt kapus meccset kellett volna játszania, miután szurkolói egy korábbi, a Monaco ellen játszott meccsen rasszista rigmusokat skandáltak a Monaco egyik színesbőrű játékosának. Az UEFA enyhítésképpen annyit megengedett, hogy tízezer, 14 év alatti gyerek bemehessen a mostani meccsre közönségnek – írja a BBC.

A gyerekek azonban végig pfújolták a Rangers csapatának fekete játékosát, a finn (?) válogatott játékost, Glen Kamarát.

Hírdetés

A skót csapat menedzsere, Steven Gerrard azt mondta: elképesztően csalódott, de nem lepődött meg, mert szerint nem tesznek eleget azért, hogy a rasszizmust legyőzzék. "Többet kéne tenni" – mondta, és erősebb büntetést követelt. Nem csak miattam, hanem mert mindenki más is világszerte erősebb büntetést követel a rasszizmus ellenében. Ki kell irtani."

A Sparta szerint a vádaskodások alaptalanok és nevetségesek. A cseh klub azt is közölte, hogy "büszkét fogjuk megvédeni gyermekeinket", és arra klrik a Rangerst, hogy "tegyék meg a maguk részét azt illetően, hogy abbamaradjon a xenofób atmoszféra keltése a gyermekeikkel, a gyönyörű országunkkal és annak lakosaival szemben". A cseh álláspontot az Euronews nem tartotta fontosnak átvenni a BBC cikkéből…

Súlyosabb büntetést ért az állítólagos beszólás, mint a nyilvánvaló fizikai erőszak

Márciusban a másik prágai csapattal, a Slaviával játszottak a skótok, akkor az egyik cseh játékos, Ondrej Kudela sértegette állítólag rasszista jelzőkkel a finn válogatott Kamarát, amiért a cseh játékost tíz mérkőzésre eltiltották és lemaradt az Eb-ről is – míg Kamara három meccset kapott, amiért rátámadt ellenfelére.

Az Euronews szintén nem tartotta említésre méltónak, hogy a jámbor néger jómadarat kiállították, ezúttal a második sárgalapja után. Igaz, a skót csapat edzője szerint – meglepő módon – mindkét lap túl szigorú volt.

(Kuruc.info – Euronews nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »