Ezúttal Ferenc pápa valaha elmondott legkeményebb beszédét cenzúrázta az MTI

Ezúttal Ferenc pápa valaha elmondott legkeményebb beszédét cenzúrázta az MTI

Ferenc pápa három országot látogatott meg a napokban Dél-Amerikában. Útja második állomásán, Santa Cruz de la Sierrában (itt lőtték le Rózsa-Flores Eudardót) olyan homíliát mondott, amilyet a cukipápa eddig még soha. Acélkeményet. A neoliberális világrend, a globális pénzvilág és a világ hatalmasai ellen. De nem azt tanácsolta nekik, mint nálunk azok, akik a „háttérhatalmakról”, a „birodalomról” és ezekről cikkeznek, hogy rettegve és imádkozva várják, mit tesznek velük, hanem bátor tettekre ösztönözte az emberiséget.

Arra, hogy reménytelennek tűnő helyzetükből csak akkor kerülhetnek ki és menthetik meg világunkat és magukat, ha békésen, de szilárdan és makacsul ellenállnak.

A szentatya Stanta Cruzban, július 9-én délután egy vesztébe rohanó világot rajzolt fel, tele ilyen mondatokkal: „A Földet, teljes népeket és az egyes embereket brutálisan büntetik. És mindezen fájdalom, a halál és pusztítás mögött ott van annak a bűze, amit Nagy Szent Vazul ’az ördög ürülékének’ nevezett”… „A pénz zabolátlan hajszolása uralkodik. A közösség érdekét elhanyagolják. Mihelyt a tőke idollá válik, és az irányítja az emberek gondolkodását, mihelyt a pénzéhség kerekedik felül az egész szocioökonómiai rendszeren, az elpusztítja a társadalmat, elítéli és rabszolgává teszi a férfiakat és nőket, elpusztítja az emberi testvériséget, embert ember ellen fordít, és, mint világosan látjuk, még közös otthonunkat is kockára teszi.”

A médiáról ezt mondta: „A hírközlési média monopolizálása, amely a konzumizmus elidegenítő példáit kényszeríti ránk, mint egyfajta kulturális egyöntetűség, az új gyarmatosítás egyik formája lett.” Így nem csoda, hogy ha „a napi hírekre tekintve azt gondoljuk, hogy nincs semmi dolgunk, kivéve az, hogy magunkról, családunkról és szűk baráti körünkről gondoskodjunk”.

Beszéde vége felé így beszélt a világ katolikusaihoz és a népekhez: „Közös otthonunkat büntetlenül kifosztják, letarolják és kárt okoznak benne… Nem engedhetjük, hogy bizonyos érdekek – olyan érdekek, amelyek globálisak, de nem univerzálisak – átvegyék és uralják az államokat, a nemzetközi szervezeteket, és folytassák a teremtés tönkretételét”.

Ennek kell békésen, de keményen ellenállni, mondta a pápa, hozzátéve, hogy „védjük meg a Földanyát.”

Észbontó, hogy ezt nem másnap, 10-én, a híradás céljával, közpénzből működő MTI-ből, a közszolgálati adókból vagy a nyelveket mégiscsak tudó újságíróktól, a külföldi hírek lesésére szakosodott internetes portálokból tudtuk meg, hanem Lovas István Facebook-oldalán rendszeresen megjelenő Elhallgatott hírek sorozatának tegnapi bejegyzéséből, a vatikáni rádióra vivő linkkel, ahol a teljes, 13 nyomtatott oldal terjedelmű beszéd érhető el.

Hírdetés

Mára a nyomtatott országos politikai lapok közül a Magyar Nemzet legalább korrigálta magát. Július 14-i számában összefoglalta Ferenc pápa július 9-i szózatát, de sunyi módon nem írta meg a forrást, hogy ne kelljen megbántania az MTI-t.

Arról a Magyar Távirati Irodáról van szó, amelynek volt képe ugyanazon Bolíviából, sőt előtte Ecuadorból, majd a pápa útjának végső állomásáról, Paraguayból egy csomó ájtatosságot ismertetni, no meg egy ottani beszédéből kiragadni a „rendetlenség teremtésére” szólító, szövegösszefüggésből kiragadott, de a 444, a HVG, az Index és vértestvéreiknek nagyon tetsző cukimondatokat. Melyeket, és csak ezeket, a hazai média szolgai hűséggel vett át.

És itt kell megálljt parancsolnia a Jobbiknak.

Szinte köztudomású: az Orbán által kinevezett Gazsó L. Ferenc vezetése alatt működő MTI továbbviszi Vince Mátyás korábbi vezérigazgató – a néhai Schweizer főrabbi vejének – idején üzemeltetett hírtorzító, hírblokkoló és hírdestruáló, egyoldalúan a balliberálisoknak játszó intézmény antimunkáját.

Tudni kell, hogy Gazsó L. Ferenc korábban három alkalommal volt a balliberális Magyar Hírlap főszerkesztője. Munkahelye (Magyar Hírlap) most változott, de a jelző (balliberális) maradt. Mert Gazsó nem tudja lecserélni természetét.

A Magyar Távirati Iroda kiadott hírfolyamát a Jobbiknak ki kell vizsgáltatnia.

Az adófizetők nem azért tartják el a Magyar Távirati Irodát, hogy abban példának okáért egy Shiri Zsuzsa nevű túlfizetett jeruzsálemi tudósító – aki a közrádió tudósítója is – egyrészt elhallgassa a világ „demokráciai” közül a legszörnyűbb bűnöket elkövető Izrael rémtetteit, de folyamatosan manipulálja híradásait. Az Izraelről szóló híreket pedig a Szent István Park, a gazdag zsidók lakta New York-i Brooklyn Heights és persze magának Izraelnek a szája íze szerint tálalja, durva hírhamisítást végrehajtva, miközben az MTVA elutasítja akár egyetlen tudósítói állás létrehozását is a másfél milliárdos arab tengerben.

Ez így nem mehet tovább. Azt halljuk, egy demokrácia működéséhez elengedhetetlen a közvélemény teljes körű, tárgyilagos tájékoztatása.

Hát ide vele!

Hjalmar Sakk


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »