Ezúttal élelmiszert szállító segélymunkásokat gyilkoltak a „legerkölcsösebbek” a Gázai övezetben (18+)

Ezúttal élelmiszert szállító segélymunkásokat gyilkoltak a „legerkölcsösebbek” a Gázai övezetben (18+)

Az egyesült államokbeli központú WCK nem kormányzati élelmiszerszállító segélyszervezet hajnalban megerősítette, hogy az izraeli hadsereg célzott támadása következtében hét élelmiszerszállító munkatársa meghalt a Gázai övezetben. A „világ legerkölcsösebbjei” által meggyilkolt önkéntes segélymunkások lengyel, ausztrál, brit, amerikai-kanadai kettős és palesztin állampolgárok voltak – olvasható az aljazeera.com honlapján. Az újabb háborús bűncselekmény már órák óta a világhíradók kiemelt híre, ám a Hamászt szünet nélkül terroristázó kormányzati szócső, a magyarországi Kossuth Rádió még a reggel 8 órai Krónikában sem számolt be róla.

A Gázai övezet középső részén levő Dir el-Balah városkában az izraeli hadsereg célzott légitámadást hajtott végre a World Central Kitchen (WCK) nevű nemzetközi, nem kormányzati szervezet élelmiszersegélyt szállító önkéntesei ellen. A segélyszervezet közlése szerint a járműkonvojukra akkor csapott le az izraeli légierő, amikor az elhagyta a Dir el-Balahban levő raktárukat. A WCK azt is közölte, hogy a gyilkos támadásra annak ellenére került sor, hogy azt előzőleg egyeztették az izraeli hadsereggel. Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy vizsgálatot indítottak a történtek kivizsgálására. (A vizsgálat eredményét már most borítékolhatjuk… H. J.) A WCK viszont azt közölte, hogy a munkatársait fenyegető életveszély miatt azonnali hatállyal felfüggeszti tevékenységét az éhínség sújtotta Gázai övezetben.

A WCK közölte még:

Munkatársaink egy konfliktusmentes zónában (a Gázai övezet középső része – H. J.) haladtak két páncélozott és egy nem páncélozott autóval, miközben a járművek tetején jól láthatóan fel volt tüntetve a WCK logója. Annak ellenére, hogy az izraeli hadsereggel összehangoltuk a haladási irányunkat, a konvojt légitámadás érte, miután a Dir el-Balahban levő raktárban kiraktuk a több mint 100 tonna, a Gázai övezetbe tengeri úton érkezett humanitárius élelmiszersegélyt.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg által meggyilkolt hét segélymunkás lengyel, palesztin, amerikai-kanadai kettős, brit és ausztrál állampolgárok volt. Az Izrael népirtását minden téren támogató és elősegítő Fehér Ház az újabb izraeli bűntett után szemforgató módon közölte: „Megtört szívvel és aggódva követjük az eseményeket, s egyben hangsúlyozzuk, hogy meg kell védeni a humanitárius segélyt szállító önkénteseket”. A háborús bűnös izraeli kormány mellett szintén teljes mellszélességgel kiálló ausztrál miniszterelnök is megszólalt, főleg azért, mert a zsidók egy ausztrál segélymunkást is meggyilkoltak: „Halála teljes egészében elfogadhatatlan”. Izrael ausztráliai nagykövetét közben bekérették a perthi külügyminisztériumba. A budapesti külügyminisztérium, s személyesen Szijjártó Péter még nem szólalt meg a Gázai övezetbeli gyilkolászás ügyében.

Hering J. – Kuruc.info

Frissítés: további képek:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »