Ezúttal egy “pontatlan térkép” miatt kényszerültek magyarázkodásra a lengyel politikusok

Ezúttal egy “pontatlan térkép” miatt kényszerültek magyarázkodásra a lengyel politikusok

Hamis térképet ábrázoló képek jelentek meg a közösségi médiában. Az ügyben a lengyel politikusok is felszólaltak – írja a Euronews nyomán a Mandiner.

Az emberek Twitteren kezdték el megosztani, hogy "pontatlanságot találtak" a térkép Lengyelország és Ukrajna közötti szakaszán. A képernyőképek tanúsága szerint Lengyelország területe jócskán belenyúlik Ukrajnába, egész pontosan Lvivig tart a jelölése. Sokan úgy vélik a térkép miatt, hogy Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben.

A csatorna azonban tagadja, hogy hamis térképet használtak volna az adásban. Közleményükben azt írták, a felvételeket megvágták, és az egész egy Photoshop-manipuláció. Leszögezték: sohasem sugároztak ilyen jellegű tartalmat, a történteket a Kreml propagandájának tartják.

Nothing to see here, just Poland showing off their new old territory via weather forecast pic.twitter.com/lpj6ZbNeT5

— $₡¥€₦₡€ (@palmgrooves) January 17, 2023

Hírdetés

Reagált a lengyel politika is

Stanislaw Zaryn, a lengyel Miniszterelnöki Kancellária államtitkára a Lengyel Sajtóügynökségnek adott interjújában azt mondta, a történtekért az orosz hírközlés felelős.

A Kreml hírközlési tevékenysége továbbra is három irányba összpontosul: Ukrajnát és az ukránokat rossz színben tüntetik fel, az ország támogatása eszkalálhatja a háborút, és azzal a vízióval ijesztgetik az embereket, hogy Lengyelország belép a háborúba – közölte Zaryn, aki később Twitteren is megosztotta gondolatait. Szerinte Oroszország hazugságokat terjeszt Lengyelország terveiről.

Russia has been attacking PL for months, propagating, a. o., lies about allegedly aggressive plans to unleash war in Europe, attacking BLR & RUS and preparing occupation of UA.

Today’s @radeksikorski‘ statement legitimizes RUS lies.https://t.co/WMUlCNfiea pic.twitter.com/dEOhY1wja0

— Stanisław Żaryn (@StZaryn) January 23, 2023


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »