Ezúttal egy Husszein magyarázta el az ENSZ részéről, mily nagyon muzulmánellenes a magyar kormány

A migrációs válságot érintő intézkedéseivel Magyarország nemzetközi jogokat sértett – jelentette ki Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa csütörtökön. A magyar kormány politikáját idegen- és muzulmánellenesnek nevezte.

"Megrémítenek a magyar hatóságok által hozott kegyetlen és egyes esetekben törvénytelen intézkedések, amelyek az utóbbi napokban születtek" – fogalmazott az ENSZ emberi jogi képviselője, utalva arra, hogy a hatóságok nem engedélyezik a migránsoknak az ország területére való belépést, őrizetbe veszik őket, és "aránytalan erőszakot" alkalmaznak velük szemben. Felrótta, hogy "a hatóságok újságírókat támadnak meg, és videoanyagokat foglalnak le tőlük."

Al-Husszein szerint azok az új törvények, amelyek értelmében az illegális határátlépés bűncselekménynek minősül, nem összeegyeztethetők azzal, amit Magyarország az emberi jogok betartása terén vállalt.

Hírdetés

Az Európai Unió országaiba igyekvő közel-keleti és afrikai "menekülteknek" "nincs más lehetőségük, mint hogy embercsempészekre hagyatkozzanak" – tette hozzá.

A főbiztos felszólította az EU-t, sürgősen hozzon az emberi jogokat jobban szem előtt tartó intézkedéseket, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy mindeddig nem sikerült határozott, elvi alapokon nyugvó lépésekről döntenie a válság kezelése érdekében.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: A határt védő magyarok után most a terroristák ellen fellépő oroszoknak ment neki az ENSZ-főtitkár


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »