Ezúttal az olasz lavina áldozatain „viccelődött” a Charlie Hebdo

Ezúttal az olasz lavina áldozatain „viccelődött” a Charlie Hebdo

Farindola kistelepülés polgármestere beperelte a Charlie Hebdo francia szatirikus lapot, a kistelepülésen lévő, lavina sújtotta Rigopiano szállodáról közzétett karikatúráért – jelentette szombaton a Rai olasz hírtelevízió.

A francia lap a hó alá temetett szállóval kapcsolatban a Facebook oldalán tett közzé karikatúrát, amelyen a kaszás síléceken csúszik le a hegyoldalról. A rajzon az a felirat szerepel, hogy „megérkezett a hó, de nem mindenki számára”.

Hírdetés

A francia lap korábban a tavalyi közép-olaszországi földrengéseket figurázta ki egy lasagne hasonlattal. A romok volt a tészta, az emberek a hús, a vér pedig a paradicsomszósz. Már ez is hatalmas felháborodást váltott ki, a földmozgás által leginkább sújtott Amatrice önkormányzata feljelentést is tett a Charlie Hebdo ellen.

Szerdán három közepes erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét, ahol tavaly hatalmas pusztítást okozott egy erős földrengés. A lavina a szerdai földmozgások után temette maga alá a Gran Sasso-hegységben, 1200 méter magasságban fekvő négycsillagos hegyi szállodát. A hógörgeteget, mely a hotelt betemette és egyes részeit, berendezési tárgyait magával sodorta, nem hivatalos közlések szerint a földrengés okozhatta.

A mentőalakulatok még 23 eltűnt embert keresnek, eddig összesen 13 túlélőt találtak, köztük négy gyereket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »