Ezt tépte szét Hosszú Katinka

Ezt tépte szét Hosszú Katinka

A Magyar Úszó Szövetség nyilvánosságra hozta azt a szerződéstervezetet, amelyet Hosszú Katinka január 6-án a sajtótájékoztatóján összetépett. Nos, nincs szó ebben arról, hogy ingyen a 2017-es világbajnokság arcának kell lenni az összegért cserébe, csak népszerűsíteni kell az úszást havi egy, előre egyeztetett alkalommal.

Egyszerre két dokumentumot is nyilvánosságra hozott a Magyar Úszó Szövetség. Egyrészt immár megtekinthető az a 30 másodperces film, amiben a 2017-es budapesti világbajnokságot promótálják. Ebben kizárólag sportolók vállaltak szerepet, olyanok, mint Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyurta Dániel olimpiai, világ-, és Európa-bajnok úszó, továbbá Kormos Villő Európa-bajnoki bronzérmes műugró, valamint a magyar szinkronúszó-válogatott tagjai, akik valamennyien mindennemű ellenszolgáltatás nélkül vállalták a közreműködést. A film a jelenleg is zajló belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon is népszerűsíti a jövő évi eseményt.

Hírdetés

Másrészt a MÚSZ nyilvánosságra hozta azt a formaszerződést, amit Hosszú Katinka a január 6-i sajtótájékoztatón összetépett. Összesen kilenc úszó – Bernek Péter, Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsa, Kapás Boglárka, Olasz Anna, Risztov Éva, Verrasztó Dávid – kapta ezt meg, benne más és más összegekkel.

Havonta egyszer kellett volna haknizni

Ebből egyértelműen kiderül, hogy a megállapodás nem igényli, hogy bármelyiküknek, így akár Hosszú Katinkának térítésmentesen, vagy a felkészülésre szánt összeg fejében a Magyarországon zajló világbajnokság arcának kellene lennie. Az viszont tény, a MÚSZ ezért cserébe annyit kért a szerződő felektől, hogy előzetes egyeztetés után átlagban havi egy alkalommal vállaljanak szerepet az úszás népszerűsítésében, különös tekintettel a 2017. évi vb-re. Ám az a kikötések között szerepelt, hogy a szövetség semmiféle kereskedelmi célú reklámtevékenységre nem kötelezheti a sportolókat. Ugyanakkor az is benne szerepel, ha valamelyik szerződő sportolót dopping vagy fegyelmi vétségen érik, akkor 30 napon belül a teljes összeget vissza kell utalniuk a szövetség számlájára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »