Ezt találták ki az erőszakoskodó betolakodókkal szemben Welsben

Ezt találták ki az erőszakoskodó betolakodókkal szemben Welsben

Nem engednékk ki szállásukról este 8 után a fiatal bevándorlókat Welsben, ahol a hétvégén több nőt is molesztáltak 15-16 éves afgánok. Nyolc nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Idén is több tízezren látogattak el a hagyományos búcsúra a felső-ausztriai Welsbe, ahol eddig még soha nem történt jelentősebb atrocitás.

Szombaton azonban a nagy tömegben fiatal afgán menekült férfiak magukhoz húzták és fogdosták a nőket. A rendőrség arról számolt be, hogy eddig nyolc nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt, a hatóságok szerint azonban még többen jelentkezhetnek majd, mivel a tanúk vallomásukban hét elkövetőről beszéltek. A fesztiválozókat megdöbbentette a molesztálás híre.

„Eddig remekül éreztem magam, örülök, hogy nem velem történt meg a zaklatás. Ha engem ért volna ilyen támadás, soha többet nem jönnék erre a tömegrendezvényre” – mondta egy osztrák lány.

Hírdetés

Eddig öt férfit gyanúsítottak meg, közülük négyen 15-16 éves fiatalkorúak. Csak egyikük múlt el 20 éves. Egy elkövetőt már azonosítottak az áldozatok. Őt már őrizetbe vették, a többiek egyelőre még szabadlábon vannak.

Holicska Nagy Szandra évek óta dolgozik Ausztriában. A fiatal lány az M1-nek azt mondta: nem hitte volna, hogy ilyen megtörténhet.

„Ez elgondolkodtató, mert eddig azt hittem, hogy bátran kijöhetek, hogy Ausztriában biztonságban vagyok, de ezek szerint nem” – fogalmazott a lány.

Gubicza József szintén régóta él a szomszéd országban. Szerinte nem megfelelő a közbiztonság Ausztriában.

„Jobb lenne, ha a közbiztonságra jobban odafigyelnének. Vagy egy kicsit visszafogni ezt a menekülttémát, valahogy megállítani, vagy pedig több rendőrt az utcára” – mondta.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »