Ezt szívtuk meg 19-ben és 89-ben is…

„A magyar nemességtől, a magyar mentalitástól távol állt mindenfajta forradalmi, a jogszerűséget nélkülöző megoldás, főleg a brutalitás. A történelem bizonyítja, hogy a magyarság mindig csak békésen, törvényesen, a történelmi alkotmány keretein belül akarta a változásokat”

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején “mindenkinek magyar-, pontosabban hungarustudata volt”; a szabadságharc támogatottsága sem etnikai alapokon nyugodott, azt a nemzetiségek jelentős része fegyverrel is támogatta – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere március 15-e alkalmából a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Hírdetés

Kásler Miklós a lap csütörtöki számában megjelent cikkben arra a felvetésre, hogy “sokan óhatatlanul párhuzamot vonnak az akkori bécsi és mai brüsszeli büntetőpolitika” hasonlóságai miatt azt mondta: áthallások mindig előfordulnak, az események szinte panelszerűen ismétlődnek a történelemben. Akkor is el akarták vonni a szuverenitásunk különböző összetevőit. Mindig az nyeri meg a történelmet, aki felismeri a hasonló helyzetekre adott helyes válaszokat.

A forradalmat megelőző reformtörekvésekről Kásler Miklós azt mondta: a magyar nemességtől, a magyar mentalitástól távol állt mindenfajta forradalmi, a jogszerűséget nélkülöző megoldás, főleg a brutalitás. A történelem bizonyítja, hogy a magyarság mindig csak békésen, törvényesen, a történelmi alkotmány keretein belül akarta a változásokat – emelte ki.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »