Ezt nem láttuk jönni: 25 ezer menekültet fogadna be az Együtt

Ezt nem láttuk jönni: 25 ezer menekültet fogadna be az Együtt

Óriásit ment mai sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke. A „Korszakváltók pártja”, ami már nem olyan szemét, és avíttas, mint az MSZP, hanem progresszív, modern, fiatalos, tele van értelmiségiekkel és megmutatja, hogy igenis van baloldali alternatívája az Orbán-kormánynak, a maga mérhetetlen támogatottságával azt követeli, hogy Magyarország az idén 10 ezer, jövőre pedig 15 ezer menekültet fogadjon be önkéntesen és tartósan.

Az erkölcsikötelesség, meg mindenjóérzésűmagyarember hadoválás mellett Szigetvári észérveket is próbált hozni, mint mondta, ugyan homogén ország vagyunk, de

új munkavállalókra van szükségünk, így a nyugdíj- és szociális rendszer is fenntartható lenne.

Az persze nem számít Szigetvárinak, hogy a KSH júliusi adatai szerint

Hírdetés

306 ezer munkanélküli

él Magyarországon (és ebben még a röhejes összegeket kereső közmunkások sincsenek benne), akik nem tudtak elhelyezkedni a munkaerőpiacon, ahogy az sem, hogy a munkanélküliség és a szociális rendszer fenntarthatatlanságának fő oka épp az alacsony képzettség, ami a bevándorlók jelentős részére is jellemző, ráadásul ők még a nyelvet sem beszélik.

De még mennyire, hogy nem számít neki. Kiemelte: Magyarországnak erején felül kell menekültkvótát vállalnia, majd jövőre Budapestnek és a megyéknek egyenként 750 embert kell tudnia befogadnia emberi, a többségi társadalom számára is biztonságot sugárzó módon, „nem büntetőtáborokban, nem hideg sátortáborokban”, hanem az Ausztriában látottakhoz hasonló átmeneti létesítményekben. Biztos onnan járnak majd be dolgozni.

Szigetvári Viktor jelezte, az Együtt javaslatait határozati indítványban is a parlament elé terjeszti.

Érdekesség: Francois Hollande francia államfő épp néhány órával ezelőtt jelentette be, hogy a migránsok áradata által okozott válsághelyzet tragikus és súlyos, de Franciaország a következő két évben 24 ezer embert fog befogadni. De hát ki az a Hollande, mi az a 24 ezer, mi az a Franciaország?  Szigetvári, 25 ezer, Magyarország. Az már valami.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »