Ezt ne kenje magára!

Ezt ne kenje magára!

Veszélyes kozmetikai termékekre figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal. Az Európai Unió RAPEX nem élelmiszer jellegű termékekre vonatkozó gyors riasztási rendszere szerint a veszélyes termékek Norvégiában és Franciaországban bukkantak fel, de nem zárható ki, hogy a szlovákiai piacon is jelen vannak.

Az interneten vásárolható Oasis törlőkendő fokozott mikrobiológiai kockázatot hordoz. A nagy-britanniai Vernacare Limited által gyártott termékben a Pseudomonas aeruginosa baktériumot fedezték fel. Ez a faj. A klímaberendezések mellett a lefolyók, WC-tartályok, kézmosók, csaptelepek nedves környezetében megtelepedő baktérium egészséges immunrendszerű emberekben ritkán okoz betegséget, legyengült immunrendszer esetén azonban magas halandósági arányt mutatnak ezek a fertőzések. A Pseudomonas képes ellenállni a hagyományos fertőtlenítőszereknek.

Hírdetés

A Gel Douche Pomme d’Amour OUD DUBAI EL Saphir néven forgalmazott tusfürdőben egészségügyi határérték feletti metil-izotiazolinon mutattak ki.

A metil-izotiazolinon egy olyan tartósítószer, amelyet a kozmetikai iparágban általánosan használnak, azonban olyan aggodalmak merültek fel, hogy esetlegesen allergiát válthat ki.

Ha ilyen termékeket vásárolt, semmiképp ne használja.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »