Ezt mondta Horn Gyula Gyurcsánynak Balatonőszödön

Szerdán volt az őszödi beszéd elhangzásának tizenötödik évfordulója. Ennek kapcsán Szanyi Tibor az MSZP korábbi országgyűlési és EP-képviselője felidézte, hogy reagáltak Gyurcsány Ferenc szavaira pártársai.

Az egykori MSZP-s képviselő a Kossuth Rádió, Jó Reggelt Magyarország című műsorában elmondta, hogy ők ott máshogy élték meg a helyszínen az őszödi beszédet mint, hogy aztán ez elhíresült. Szerinte Gyurcsány Ferenc, akkori kormányfő „diadalittasan fölvázolt egy teljesen neoliberális karakterű kormányzást”, és az első hozzászóló a fölvezetés után Horn Gyula volt, aki nemes egyszerűséggel a pulpitusról azt mondta, hogy „Feri amiket te most mondtál, te is tudod, hogy nem így lesz” – idézte fel Szanyi a zárt frakcióülést.

Ezután Szanyi szerint minden hozzászóló elmondta, hogy egyetért a Gyurcsány által elmondottakkal, kivéve azzal, amit az ő közvetlen területére vonatkozik. Ebből levonta az akkori kormányfő azt a következtetést, hogy elvileg mindenki nagyon támogatja az ő elképzeléseit, konkrétan meg senki se.

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc valószínűleg ettől lett indulatos, és ezután jött a már ismert beszéd – emelte ki az ISZOMM politikusa.

Szanyi Tibor hozzátette, hogy őt „fejbe kólintotta” az egész nap, úgy ment haza, mint akit egy „furkósbottal fejbe csaptak”.

Őszödön múlt el számomra annak a reménye, hogy Magyarországon egy erős baloldal tud kormányon megtapadni” – fogalmazott Szanyi Tibor.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »