Ezt mondta az új olasz kormányfő a "menedékkérők kötelező áthelyezésének automatikus rendszereiről"

Conte tegnapi beszédének vonatkozó része:

A felszólalásrészlet szó szerinti fordítása:

Migráció

Azon új módnak, amelyen szeretnénk folytatni a dialógust európai partnereinkkel, az első próbatételi területe minden bizonnyal a migráció témája lesz. Teljesen nyilvánvaló, hogy a migrációs hullámok kezelése mindezidáig úgy néz ki, kudarcot vallott: Európa hagyta azt – ezt erős hangsúllyal vagyunk kénytelenek mondani -, hogy sok tagország egoista módon bezárkózzon, és felhagyjanak azzal, hogy könnyítsék a frontországoknak, elsősorban a mi országunknak a terheit és nehézségeit, melyeket (e gyakorlattal szemben) meg kellett volna osztani.

Hírdetés

Mindezen okból erőteljesen fogjuk kérni a dublini szabályok érvényesítését, annak érdekében, hogy elérjük az egyenlő felelősségmegosztás alapelvének tényleges tiszteletben tartását, és hogy megvalósítsuk a menedékkérők kötelező áthelyezésének automatikus rendszereit.

Mi azt akarjuk, hogy a migrációs eljárások egészen a menekültstátus megítéléséig határozottak legyenek, gyorsak legyenek, annak érdekében is, hogy hatékonyabban garantálhassuk a jogaikat,* és ne hagyjuk őket* bizonytalanságban. (*Itt direkt övék/ők névmást használt, nem mondta ki, hogy kinek, de nyilvánvalóan a migránsok vagy menedékkérők jogairól beszél, amit elég pongyola módon az elkövetkezőkben összemos.)

Megvédjük és meg fogjuk védeni azon migránsokat, akik legálisan (szó szerint: szabályosan) érkeznek a területünkre, dolgoznak, beilleszkednek a közösségünkbe, tisztelve a törvényeket, mi több, hozzájárulva ezzel – úgy gondoljuk, jelentős mértékben – az ország fejlődéséhez. Az elengedhetetlenül fontos integráció garantálásához azonban nemcsak komoly elkötelezettséggel kell küzdenünk a kizsákmányolás leggyűlöletesebb formái ellen, melyek az embercsempészek által megkínzott emberi lényekkel folytatott kereskedelemhez köthetők; hanem újjá kell szerveznünk és hatékonnyá kell tennünk a fogadórendszert, biztosítva a közpénzek felhasználásának átláthatóságát, és megszüntetve a szervezett bűnözés bármely formájának beszivárgását.

Ahol pedig nem állnak fenn az itt tartózkodásuk törvényi feltételei, erőfeszítéseket fogunk tenni, hogy hatékonnyá tegyük a hazatelepítés/repatriálás eljárását; és erőfeszítéseket fogunk tenni annak érdekében (is), hogy azon európai tárgyalások során, ahol ún. harmadik (EU-n kívüli) országok akarják szorosabbra fűzni együttműködési megállapodásaikat egy-egy EU-tagországgal, ezen országok járuljanak hozzá egy a migrációs hullámok kezeléséről szóló kétoldalú megállapodás aláírásához.

(Köszönet a fordításért olvasónknak!)

Korábban írtuk: Tengelyakasztó elképzelések: az új olasz kormányfő automatikus és kötelező migránselosztást akar


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »