Ezt kell továbbvinni: A Jobbikot a biztos szavazók körében 19 százalék támogatja

Érvényesült a győzteshez húzás jelensége, a Fidesz-KDNP tovább tudott erősödni az április 8-i győzelme után és e mögött valós támogatottság, növekedés áll – mondta a Ma Reggel adásában Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója. Az ellenzéki oldal tovább aprózódik, elindult a marakodás, a hatalmi harc. A Jobbikot a biztos szavazók körében 19 százalék választaná.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája alapján a Fidesz–KDNP-re jelenleg 52 százalék szavazna, a kormánypártok tehát tovább tudtak erősödni a választási győzelmet követően.

Hírdetés

Amellett, hogy szívesen mondják be egy győztes párt nevét, az előző hetek eseményei azt mutatják, hogy az elégedettség is növekedett a kormánypártok irányában – mondta az elemző, aki szerint ez jellemző trend nemcsak Magyarországon, hanem a világon máshol is.

A Jobbikot a biztos szavazók körében 19 százalék választaná. A szocialisták a 12-13 százalékos eredménye tovább erodálódott és a bejutási küszöb közelében állnak. 10 százalékkal. Az LMP-re és a DK-ra egyaránt 6-6 százalék szavazna.

A felmérés szerint a teljes népességen belül 41 százalékos, tehát több, mint hárommilliós a kormánypárti tábor, míg a többi párttal összesen 27 százalék, tehát csak kicsivel több, mint kétmillió ember szimpatizál. Nagy Dániel ezzel kapcsolatban elmondta, hogy van egy ellenzékváltó hangulat és ezért van nagy feszültség a Parlamenten belüli és az azon kívüli ellenzék között.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »